Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 30 juli

ÖSKs brasilianska nyförvärv Adriano gjorde sin träningsdebut och efterlämnade ett gott intryck.  Rapp i steget, bra teknik och speluppfattning samt ett inte oävet skott blev de bestående intrycken. Men som alltid – fotbollsspelare prövas i match inte på träning. Det verkar dock som om Lennart Sjögren hittat rätt när man tog in brassen med kort varsel. Positivt är dessutom att han inte lär behöva någon inkörningstid att tala om.

På träningen ägnade man sig i tur och ordning åt passningsövning i jättestor kvadrat, framspelnings och avslutsövning samt som avrunding lite intensivt spel på en miniplan. Spelarna dom deltog i Laxå-matchen igår sysselsatte sig med individuell rehabilitering så det var en rätt kraftigt reducerad styrka som deltog.

Eric Bassombeng, Gustaf Lundholm och James Frempong som alla tre varit mer eller mindre officiellt skadade deltog i alla träningsmoment, inklusive intensivspelet. De bör alltså vara ok eller rätt nära ok.  Hassan Sesay får fortfarande individuell återhämtningsträning. På frånvarolistan noterades:

* Michael Jidsjö syntes inte till. Han påstods förra veckan vara sjuk.
* Tommy Wirtanen deltog inte i träningen. Han lär ha drabbats av någon slags muskelskada mot slutet av matchen mot Häcken. Han kom i alla fall ut en stund och såg som vanligt rätt glad ut. Förmodligen inget större fel på honom.
* John Alvbåge deltog inte. Enligt Svartvitt stukade han stortån i tisdags. Räknar dock själv med att stå på måndag.
* Magnus Wikström joggade bara en del. Tydligen en universiell rehabiliteringsmetod som även kan tillämpas vid huvudskador.
* Magnus Kihlberg fick en smäll mot slutet av passet och lade sig vid sidan i avvaktan på tillsyn. Verkade inte vara någon större fara med honom.
* Fredrik Nordback saknades helt.

Bilder från träningen finns på ÖSKs officiella.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.