Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Div 3 Västra Svealand: Sommarnyheter

090729. Syrianerna förstärker.
Det rör på sig hos Örebros syrianer. För några dagar sedan redovisades vilka spelare som lämnat eller kan vara på väg att lämna klubben. Nu berättar man på sin hemsida om vilka nytillskott man har skaffat sig inför höstspelet. Att man lyckats knyta IFK Ölmes Emmanuel Ekeh till lag får nog betraktas som en klar förstärkning. Ekeh är en hårt jobbande mittfältare som även gör en hel del mål. Hiwa Mohammadi har varit runt och spelat i ett antal lag i Örebro. Bland annat under en period i ÖSK Söder. För FK Örebro i div 5 har han gjort en väldig massa mål. Frågan är dock om försvaren i trean kommer att visa sig vara lika lättflörtade som de varit i femman. Zaid Yasin, som också spelat med ÖSK Söder en period, känns väl däremot inte så där riktigt het.

090723. Adolfsbergs IK fick se sig besegrade av Köping FF med 4-0 i en träningsmatch inför omstarten.

090723. Bortregnade matcher.
Örebro Syrianska och Adolfsbergs IK har redan tvingats senarelägga sina matcher i den 12 serieomgången som skall spelas på lördag. Syrianernas möte med IFK Sunne är nu inplanerad till den 5 augusti, medan mötet mellan Adolfsbergs IK och Sköllersta IF inte kommer att spelas förrän den 26 augusti. Tills dess får vi dras med en haltande serietabell. Återstår att se hur resten av omgångens hemmaplaner klarar av den nederbörd som fortsätter att falla.

090723. Exodus från Örebro Syrianska.
NA:s pappersutgåva skriver idag om Örebro Syrianska som tappar ett antal spelare precis lagom till seriens omstart. Sedan tidigare har det varit känt att tre brasilianska spelare lämnar laget (och farmarklubben Assyriska i Örebro FF) för att i höst representera Kungsörs BK. Det rör sig om trion Marcela Reis, Paulo Soster och Gustavo de Oliviera. Dessutom reser anfallaren Rafael Fernando Corrente tillbaka till Brasilien.

Att syrianernas brassar kommer och går har väl de flesta vant sig vid vid det här laget. Men laget har även drabbats av att ytterligare tre spelare lämnat klubben. Det rör sig om Oscar Sundén som varit inlånd från Forward och som går tillbaka dit samt Adad Hanna, lagets bästa målskytt så här långt, som för närvarande är klubblös. Fnurra på tråden? Slutligen lämnar yttern David Gulec klubben på grund av universitetsstudier i USA. Oklart när flytten sker – Gulec finns fortfarande med på klubbens truppsammanställning.

090721. Karlstad BK besegrade IFK Sunne i en DM-match med klara 4-1
090721. Matchen mellan Örebro Syrianska och IFK Sunne som skulle ha spelats på söndag den 26.7 är uppskjuten, skriver syrianerna på sin hemsida. Förmodligen på grund av dåliga planförhållanden orsakade av den senaste tidens rikliga regn. Märkligt ändå, de borde väl kunna spela på antingen Behrn eller Karlslund Arena där det inte råder någon trängsel vid den här årstiden.

090721. Kungsörs BK: KBK-seger med 3-0 i helgen
090721
. Rynninge IK: Ut och in i truppen under hösten
090721
. Rynninge IK:  Förlust i Eskilstuna för Rynninges herrar
090721
. Örebro Syrianska: Oavgjort mot Söderköping
090721
. Arboga Södra: Södra förlorade mot division fyra-lag
090721
. Karlstad BK: Degerforsmålvakt till KBK?

090718. Delad pott för ÖSK Ungdom mot Köping FF.
ÖSK Ungdom och div 2-laget från Köping spelade oavgjort 1-1 på Behrn Arena på fredagskvällen. Ett resultat som väl örebroarna skall vara mest nöjda med eftersom motståndet kom från en högre division. I avdelningen för missade målchanser var det ÖSKs unga talanger som stod för de flesta missarna. Köping som är ett välspelande lag bjöd som vanligt på bra motstånd. Placeringsmässigt ser det rätt bevärligt ut för västmanlänningarna då seriespelet nu startar om, men de har tillräckligt med kvaliteter i laget för att kunna hålla sig kvar i tvåan. I sin blogg på Köpings hemsida ger lagets tränare Tony Andersson sin syn på matchen.

090718. Stryk för FBK Karlstad.
Ett reservbetonat FBK besegrades av dalsländska div 3-laget Åsebro IF med siffrorna 4-2.

090718. Rynninge skakar liv i Jorbrandt.
Rynninge skriver på sin hemsida, att man hoppas få tillbaka en rehabiliterad Rickard Jorbrandt under höstsäsongen. En klar förstärkning för backlinjen i så fall. Laget har gjort en del riktigt bra värvningar under sommaren och kommer definitivt att bli att räkna i höstens toppstrid.

090718. IFK Sunne förstärker på mittfältet.
IFK Sunne skriver på sin hemsida, att laget till hösten förstärks med den 30-årige mittfältaren Henrik Lindman. Lindman har tidigare bland annat representerat Karlstad BK, Carlstad United och IFK Ölme.

090718. Argentinsk mittfältare till Örebro Syrianska.
Örebrosyrianernas trupp ser allt mer ut som en främlingslegion. Räcker inte Örebros syrianer (eller svenskar för den delen) till för att man skall kunna ihop till ett fotbollslag? Det senaste nyförvärvet är Roman Martin Charriol, en central mittfältare från Argentina.

090716. FBK Karlstad
: Nu startar höstsäsongen
090716. ÖSK Ungdom
: Tuff träningsmatch för talangerna

090714. Även Ölme förstärker.
Nya Wermlandstidningen skriver att IFK Ölme skaffat sig två namnteckningar under sommaruppehållet. Det rör sig om den 19-årige mittfältaren Gazmend Bahtiri samt den 22-årige yttern Fredrik Mälman från Åtorp.

090713. Träningsläger för Örebro Syrianska på hemmaplan
Rapport 1: Första träningspasset på träningslägret

090712. Storseger för ÖSKs talanger i Falun.
ÖSK Ungdoms miniträningsläger i Dalarna avslutades på bästa sätt när div 3-kollegerna från Korsnäs IF besegrades med hela 7-1. ÖSKs ledande målskytt Edvin Möller hade en inspirerad dag med tre mål. Dessutom låg han bakom ytterligare tre.

090711. ÖSK Ungdom på träningsläger i Falun.

090711. Nya namn i Rynninge
Rynninge skriver på sin hemsida om två duktiga nyförvärv i form av Daniel Karlsson från Karlslund samt Araz Yasin. Träningen återupptas på måndag. Siktet är inställt mot serieseger.

090711. FBK: Läget i A-truppen
FBK rapporterar på sin hemsida om läget i laget. På måndag börjar man träna igen efter semesteruppehållet.

090708. Kungsör förstärker brasilianskt.
Kungsör skriver på sin hemsida att man förstärker laget genom att ta in tre(!) brasilianska spelare. Det rör sig om trion Marcelo Reis, Paulo Soster och Gustavo de Oliviera. Uppenbarligen handlar det om spelare, som under våren representerat Örebro Syrianska och deras farmarklubb i div 6 Assyriska FF i Örebro. Kungsör ligger efter vårsäsongen sist i serien och behöver onekligen förstärka laget för att hålla ambitionerna om fortsatt div 3-spel vid liv. Jag är dock tveksam till om det är denna typ av förstärkning, som laget egentligen behöver.

090708. ÖSK Ungdom har påbörjat sin höstsäsong.
ÖSK skriver på sin hemsida, att talangtruppen nu återupptagit sin träningsverksamhet efter några veckors ledighet. Under speluppehållet skall man hinna med ett miniläger i Falun samt träningsmatcher mot Korsnäs IF (div 3) samt Köping FF (div 2).

090703. Ambitiös omstart hos Örebro Syrianska.

090702. Frick valde Elfsborg
Allt eller i alla fall nästan allt verkar nu vara klart beträffande FBK-talangen Per Fricks närmaste fotbollsframtid. Han har kommit överens med IF Elfsborg om en övergång och så fort klubbarna gjort klart sina inbördes affärer så är affären i hamn. Ett tungt avbräck för serieledarna.

VF: Talangen väljer Elfsborg
NWT: Frick klar för Elfsborg

090702. Tre poäng till för Rynninge
Ibland lönar det sig att protestera. Fotbollförbundets diciplinnämnds beslut att matchen mellan Rynninge och IFK Ölme skulle spelas om har rivits upp av Fotbollsförbundets besvärsnämnd efter det att Rynninge protesterat mot IFK Ölmes protest. IFK Ölme kan nu dra ärendet vidare till Riksidrottsförbundet, men det lär de inte göra. Detta innebär att Rynninge närmar sig de två värmländska topplagen i serien. Efter avslutad våromgång skulle ställning vara FBK 24 poäng, KBK 22 poäng och Rynninge 21 poäng. ÖSK Ungdom på femte plats med sina 18 poäng. Det är ovanligt trångt i toppen av serien i år.

Rynninge IK: Inget omspel i Ölme
NA: Rynninge slipper omspel

090628.Rynninge skriver på sin hemsida att mittbacken Pontus Gustafsson lämnar klubben efter en halv säsong.

På plussidan kan man glädja sig över att fotbollssuget hos Daniel Jansson nu blivit så pass stort, att han till höstsäsongen kommer till spel igen. Danne, med ett förflutet som spelare hos Forward, Rynninge och nu senast Karlslund vet vad han ger sig in på, eftersom han redan jobbar som assisterande tränare för laget. Ett stort plus för Rynninge, att man kan dra nytta av den duktige mittfältarens kunnande. Första matchen för Dannes del lär bli örebroderbyt mot ÖSK Ungdom, då seriespelet drar igång igen den 25 juli.

Tuff träningsmatch för talangerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.