Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Teemu Turunen

090727. Turunen till Falkenberg.
Teemu Turunen som provspelade i Örebro i början av denna månad har nu fått en ny klubbadress. Det är halländska Falkenberg (där även Stefan Rodevåg numera håller till) som kontrakterat finländaren för höstsäsongen. Falkenberg brukar vara duktiga på att hitta spelare som de kan utveckla och av vad jag såg av Turunens kvaliteter så kan han säkert bli till nytta för klubbens offensiva mittfältsspel.

Hallands Nyheter: Landslagsman till Falkenbergs FF i höst

090703. Inget kontrakt för Turunen.
Det var väl inte direkt någon högoddsare att Turunen inte skulle erbjudas något kontrakt av ÖSK. Han representerade helt enkelt inte den spelartyp som ÖSK söker som back-up för Kim Olsen.

NA: ÖSK nobbar Turunen

090701. NA:s Lasse Wirström var på Behrns under morgonträningen för att kolla in ÖSKs senaste prospect.

NA: ”ÖSK spelar en fotboll som jag tycker om”

Kommentar: Om det är en ersättare och back-up för Kim Olsen ÖSK söker i första hand kan man nog skicka hem Turunen med första bästa finlandsfärja. Det finns ingenting som tyder på att han har de egenskaper som krävs för att  kunna fungera som en targetspelare av Kims snitt och typ. Snarare handlar det om en bollskicklig, rörlig och  offensiv mittfältare. Men mittfältare är ingen bristvara i dagens ÖSK. Så mitt grundtips blir nog att ÖSK kommer att tacka nej. Tränarna var ju också rätt försiktiga i sina kommentarer.

090630. NA: Teemu kan ersätta Emra

090629.
Svartvitt har forskat närmare i frågan vem dagens provspelande anfallare är. Det visade sig vara en 23-årig finländare som heter Teemu Turunen. För närvarande klubblös efter att han just brutit sitt kontrakt med norska andraligsklubben Sogndal. Han beskrivs som en spelare som kan spela på alla offensiva platser i ett 4-3-3 system. Provtränar kommer han att göra till och med torsdag.

Svartvitt: Finländare provtränar med ÖSK
Sogndal: Teemu Turunen
Wikipedia: Teemu Turunen
Sognavis: Teemu klar for Sogndal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.