Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup

090725. ÖSK-grabbarna hämtade sig snabbt efter lördagens förlustmatch mot starka Helsingborgs IF. Matchen om tredje pris mot GAIS vanns säkert av de svartvita med de vid det här laget rätt lagtypiska siffrorna 3-1.  ÖSK tog hand om initiativet i matchen mot GAIS och hade redan hunnit med två ribbträffar då Stefan Hannasson gjorde första målet. Efter en kort hörna slog David Johansson bollen mot bortre där Hannasson rätt ostörd kunde slå in bollen.

David Johansson var även leverantören av den andra målpassningen. Denna gång på en hörna som slogs in i gröten framför mål. Bäst till stod Joakim Åberg, en av ÖSKs mittbackar, som behärskat kunde volleybredsida bollen i mål. Det tredje målet gjordes av ÖSKs trollgubbe Lukman Morad. Denna gång är det Stefan Hannasson som är passningsleverantör och Lukman får bollen centralt utanför straffområdesgränsen. I lägen som dessa är Lukman dödlig för motståndarförsvaren. Han drar några backar avancerar mot mål och får sedan målvakten att gå åt fel håll innan han mer eller mindre promenerar med bollen över målinjen.  Minuten efter ÖSKs 3-0 mål gör GAIS sitt enda mål, men med bara 5 minuter kvar av matchen kan ÖSK relativt lätt hålla undan.

Till matchens lirare utsågs David Johansson, vilket säkert gladde pappa Peter. För egen del tyckte jag att ÖSKs ettriga mittfältare Sebastian Lööw lika gärna kunde ha fått utmärkelsen, men Davids två målgivande passningar vägde förstås rätt tungt vid bedömningen.

I finalmatchen mellan de två skånska lagen från Helsingborg och Husie segrade de förstnämnda med 4-1, trots att man spelade med en man mindre i 20 av de 80 matchminuterna. Helt klart var det bästa laget som vann turneringen och Helsingborgs framfart ger på sätt och vis ett visst perspektiv till ÖSKs tunga förlust igår. På det hela taget har ÖSK-laget presterat bra fotboll under veckan och man skall vara mycket nöjda över sin insats.

090724. Semifinalen blev väl inte riktigt vad man hoppats på för ÖSKs ungdomars del. Förlusten med 6-0 mot starka Helsingborgs IF var oomtvistad, men blev nog några mål för stor. Lagets backlinje fick nödtorftigt lappas ihop efter det att Andras Ståhl inte kommit till spel på grund av skadekänningar och när sedan även David Rohlén gick av efter ca en halvtimme, så blev helsingborgarnas skickliga anfallare lite för svårhanterbara.

I morgon spelar laget match om tredje pris mot GAIS och förhoppningsvis har man då hunnit glömma bort dagens baklängesmål och kan ta sig an göteborgarna med nyfunnen entusiasm. I finalen får Helsingborg möta sina skånska lokalkonkurrenter från Husie IF. De besegrade GAIS med 1-0 i den andra semifinalen. Matchen börjar kl. 11:30.


ÖSKs lag har i semifinallottningen fått Helsingborgs IF som sin nästa motståndare. HIF är förmodligen turneringens bästa lag, så det blir en verkligt tuff uppgift för de unga ÖSKarna. Samtidigt blir det givetvis en bra värdemätare på var laget och spelarna står. I den andra semifinalen möts Husie IF och GAIS. Båda semifinalerna spelas idag på Rosta Gärde med avspark kl 15:30.

090723.
P15-lagets framgångar uppmärksammas på ÖSKs hemsida.

090722. ÖSK till A-finalspelet.
ÖSKs P94-or har kvalificerat sig för spel i A-semifinalen genom att vinna även den tredje matchen i gruppspelet. Dagens motståndare Lira BK från Luleå besegrades med siffrorna 3-1 (2-0). Matchen påminde en hel del om den första dagens möte med IFK Lidingö. Motståndarna hade en hel del boll, men ÖSKs backlinje och målvakten Jonathan Thuresson hade i allmänhet inga större problem med att få kontroll över motståndarna. Första halvlekens båda mål gjordes av David Rohlén, det första på frispark och det andra på straff. I andra halvlek ökade sedan Mirzad Tahirovic på ledningen till 3-0 innan Lira fastställde slutresultatet med ett tröstmål några minuter före matchens slut. Jonathan Thuresson utsågs (av någon för mig okänd jury) välförtjänt till matchens lirare.

På torsdag kväll kommer de spelordningen för semifinalspelet att lottas.

090721. I eftermiddagens match mötte ÖSKs P94or Gefle IF och kunde efter en väldigt målrik tillställning stå som segrare. Gefle gjorde matchens första mål. ÖSK gick sedan fram till 3-1. Gefle gjorde 3-2, ÖSK ryckte igen till 4-2, varpå gästrikarna reducerade till 4-3. Därefter var det dock slut på det roliga för de utsocknes eftersom hemmalaget sprang ifrån till 8-3 innan Gefle gjorde matchens sista mål. Slutresultatet blev således 8-4.

Riktigt hur målen föll och vilka som gjorde dem tappade jag kontrollen över redan vid ställningen 4-2. Klart är dock att ÖSKs anfallstrio Bajram Emini, Stefan Hannasson och Lukman Murad firade stora triumfer. Bajram och Stefan gjorde en hel del mål och Lukman stod för några läckra framspelningar. Senare i kväll kommer målgörarna på Cupens hemsida.

ÖSK är nu det enda laget som lyckats ta full poäng eftersom IFK Lidingö besegrade BK Lira i den andra matchen i gruppen. För de svartvitas del räcker det således med oavgjort i morgondagens match mot Lira för att gruppsegern och avancemang till A-semifinalerna skall vara säkrad.

Till matchens lirare utsågs ÖSKs kraftfulle center Bajram Emini. Igår var det Andreas Ståhl som fick motsvarande utmärkelse.

Målgörare och assistgivare i matchen mot Gefle IF:
Mål: Bajram Emini 4, Stefan Hannasson 2, David Johansson 1, Lukman Murad 1
Assist: David Johansson 2, Stefan Hannasson 2, Lukman Murad 1, Andreas Ståhl 1, Sebastian Lööw 1

090720.
ÖSKs 15-åringar inledde sitt cupspel på bästa möjliga sätt. I den inledande matchen slogs IFK Lidingö tillbaka med siffrorna 3-1 efter det att ÖSK haft pausledningen med 1-0. Segersiffrorna var kanske något mål för stort. Stockholmarna hade det mesta av spelet fram till 2-0 målet, men ÖSK försvarade sig bra med stabilt spel i backlinjen och med en utmärkt målvakt i Jonathan Thuresson.

ÖSK tog ledningen i den första halvleken då mittbacken David Rohlén var huvudet högre än alla motståndare vid en frispark serverad av talangtruppskollegan Andreas Ståhl. Efter ledningsmålet jagades det en hel del från motståndarnas sida utan att hemmamålet egentligen kändes hotat. I mitten av andra halvlek gjorde Bajram Emini, ÖSKs bäste för dagen, 2-0 på ett hårt skott långt utifrån kanten ur nästan ingen vinkel alls. Skottet tog i den bortre stolpen och studsade in i mål.

Bajram låg även bakom ÖSKs tredje mål. Ett skott från en position utanför straffområdesgränsen tvingade Lidingös målvakt till en enarmsblockering. Dock inte bättre än att ÖSKs högerytter Julius Jadling kunde hålla sig framme och göra 3-0. Lidingös tröstmål kom med någon minut kvar att spela efter mindre koncentrerat spel av ÖSKs bakre försvarslinjer.

En bra start för ÖSKs lag, som i morgon möter Gefle IF i en match som startar kl. 15:30.

090719.
I morgon startar Elite Hotel Cup, en årlig inbjudningsturnering arrangerad av ÖSK Ungdom för lag med ålderstillhörigheten P15/94.  Till skillnad mot många andra ungdomsturneringar försöker man från ÖSKs sida att satsa på kvalitet snarare än på kvantitet. De deltagande lagen spelar till exempel endast en match per dag.

Tävlingen avgörs normalt i anslutning till ÖSK Ungdoms klubbstuga vid Ekäng. Väderleksförhållandena har dock gjort att man beslutat att flytta matcherna till Rosta Gärde, där man kan räkna med ett bättre underlag.

ÖSK deltar i år faktiskt med två lag. På grund av ett sent återbud har ÖSKs P16/93 lag fått hoppa in för att fylla upp ett tomrum i spelschemat. Laget deltar så att säga utom tävlan under gruppspelsfasen av turneringen och alla deras matchen kommer resultatmässigt att noteras som en 3-0 seger för deras motståndare.

ÖSKs matchtider under gruppspelet:

Måndag.
13:30 Plan C  IFK Lidingö – Örebro SK
15:30 Plan E Örebro SK P93 – GAIS

Tisdag.
15:30 Plan C Örebro SK – Gefle IF
15:30 Plan E Syrianska FC Örebro SK P93

Onsdag.
13:30 Plan A Lira BK – Örebro SK
13:30 Plan B Örebro SK P93 – IK Franke

Torsdag är sedan en vilodag innan turneringen finalspelas under fredagen och lördagen.

Mer information finns på turneringens hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.