Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Prestationslön i AIK

AIKs finanser verkar vara i ett sämre skick än vad man kunnat ana. Ja, anat har man ju efter det att bolaget/klubben redovisade en förlust på 15 mkr förra året. Men det verkar inte som om man kommit tillrätta med problemen. För att minska på sina kostnader tänker man nu från klubbens sida införa prestationslöner. Örebro SK nämns i sammanhanget som en föregångare.

SvD skriver om löneomläggningen och har också kollat upp med ÖSK Elitfotbolls ordförande Björn Åqvist hur det gick sedan. Inget vidare av allt att döma eftersom ÖSK återgick till ett rakt lönesättningssystem något år senare i samband med att klubben degraderades till Superettan.

SvD: AIK inför prestationslön

Detta är inget bra system tror jag. Spelarna kommer att vara alltför utlämnade åt tränarnas godtycke vad beträffar laguttagningar etc. Även om tränarna tar ut ”rätt lag”, så kommer de spelare som hamnar på bänken eller inte ens på bänken att känna sig orättvist behandlade. Vilket skapar osämja och irritationer i spelartruppen. Att man trotts detta verkar avse att införa systemet i AIK är nog ett tecken på hur pass djup den ekonomiska krisen är i AIK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.