Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 090711

I ett inte alltför inbjudande väder genomfördes dagens träning på ett hemsökt plastunderlag. För hemsökandet stod en måsfamilj vars ungar hade tänkt sig att använda konstgräset som övningsbana för sina flygövningar. Efter ett antal aggressiva utfall mot i första hand Samuel Wowoah insåg dock besökarna, att det här var en fight de nog riskerade att förlora och flyttade därför sina aktiviteter utom bollsparks avstånd. (Klicka på bilderna för bätre upplösning).

090711_Träning3

En perfekt dag för flygträning ända tills dess att bollpojkarna kom och sabbade alltihopa.

Efter de inledande uppmjukningsövningarna serverades dagens huvudmåltid. De offensiva spelarna nötte på avslut enligt vedertagen rutin. Först ett skott centralt som sedan snabbt följs av ett inlägg mot ett straffområde dit så många spelare som möjligt rusar in för att om möjligt få slag på bollen. Jodå, bollen träffades de flesta gångerna, men riktningen blev inte alltid den avsedda. Förutom målvakten så hade man även placerat in två försvarande backar i målområdet för att göra det litet svårare för anfallarna.

090711_Träning2

Robin Staaf med rätt sorts skor på fötterna.

Framför det andra målet tränades försvarsspel med en en backlinje plus defensiv mittfältare som försökte hitta spelvägar förbi två pressande spelare (Robert Walker och Hassan Sesay). Om man lyckades, levererades bollen till ”motståndarlagets” mittback som i sin tur spelade fram till de de två anfallarna, vilka i detta moment försökte hitta en väg genom försvarslinjerna.

Träningspasset avslutades med några minuters spel på trekvartsstor plan (målen vid straffområdesgränserna). Det var väldigt rörigt och man kom inte till avslut, men det kanske inte var meningen heller. Planen var definitivt överbefolkad.

090711_Träning1

Bildmässig deltagarlista: Finskt i täten.

Passet var relativt välbesökt med över 20 spelare på plast. Saknades av okänd anledning gjorde Peter Westman, Yunus Ismail och de två Karlslundsutlånade Erik Nilsson och Oskar Johansson.  Patrik Anttonen och Per Johansson joggade och Gustaf Lundholm är väl skadad igen. Däremot deltog Robin Staaf och Hassan Sesay fullt ut. Robin var väldigt vass och den som utan tvekan hade de bästa avsluten av alla anfallare och offensiva mittfältare. Han skjuter hårt och i allmänhet välriktat utan att till synes ta i speciellt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.