Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Publikläget inför AIK-matchen

Det verkar som väntat bli en rätt bra publiksiffra vid återstarten mot AIK. På torsdagskvällen så finns det bara ett 80-tal sittplatsbiljetter kvar att köpa. Eftersom Södras tid som temporär bortaläktare är över har arenans sittplatskapaciteten ökat med ca. 650 platser (eller något åt det hållet). Så redan nu är detta den match med flest reserverade sittplatser. Hur många som kommer är sedan en annan sak. Firmaplatserna på norra har ju en tendens att inte fyllas på söndagsmatcherna. Lägg därtill till att det är semestertider och det kan nog bli en del luckor på norra. Ståplatssiffran blir nog delvis beroende på vädret. Regnväder är på väg in och man får väl hoppas att de inte kommer till Örebro på söndag eftermiddag. AIKarna lär nog fylla sin kvot på Östra (1600 platser).

Årets bästa publiksiffra är 9185 vid premiärmatchen mot Elfsborg. Fjolårets bästa publiksiffra var de 10.606 som såg matchen mot IFK Norrköping. Fjolårets AIK-siffra var 9701 (trots” bojkotten”). Mitt tips är nog att både årets rekord och fjolårets AIK-siffra slås. Vid bra väder kan nog även fjolårets bästa siffra slås.

År 2007 var årets bästa publiksiffra 11565 (Djurgården) medan hemmamatchen mot AIK drog 10593 åskådare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.