Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 1 juli

Mest intressant vid träningsbesöken är att försöka hålla sig up-to-date med lagets skadesituation. Övningsmässigt varierar man inte så värst mycket.

En första blick på de församlades skara gav vid handen att flera av de halvskadade i alla fall kommit med ut. Robin Staaf för att jobba med fysiken, Patrik Anttonen för att känna sig för löpmässigt, Eric Bassombeng och Hassan Sesay för joggning.

090701_Träning3

För Eric Bassombeng och Hassan Sesay var det joggning som stod på programmet.

090701_Träning5

Robin Staaf jobbade med fysiken. I bakgrunden är det Per Johansson som passerar av armföringen att döma.

Per Johansson avbröt rätt tidigt det ordinarie prorammet och körde istället ett antal varv runt arenan. I Pers fall handlade det nog mer om löpning än om joggning eftersom Urban Juneholm hade påtagliga problem med att hålla Pers tempo. Efter löpningen ägnade sig Per åt diverse balansövningar, vilket väl skulle kunna betyda att det för hans del rör sig om en fotledsskada av något slag. Oskar Johansson syntes som vanligt inte till.

090701_Träning1

Alla friska och krya uppställda för stretching. Glenn Holgersson är antingen först klar eller så kollar han in vad det var han skulle göra.

På målvaktssidan var det en del förändringar. Peter Westman var inte på plats, inte heller Nils Carlsson. Den senares elitsammandragning börjar på söndag, så han kanske tar det lugnare den här veckan för att vara fräsch nere i Halmstad.  John Alvbåge hade istället sällskap med Peter Rosendal (åter efter semester) samt något förvånande Tottenhamns Oscar Jansson, som dök upp igen.

Efter uppmjukningen körde truppen en del snabb-och smidighetsövningar under ledning av Tomas och Rille. Speciellt ett knippe korta tvåmans sprintlopp med olika startpositioner verkade tilltala spelarna och sporrade helt klart deras tävlingsinstinkter. De intensivaste duellerna stod Roni Porokara och Tommy Wirtanen för. Helt klart att ingen av dem ville bli tvåa.

Därefter körde man några olika uppspelsövningar där bollen fick passera genom alla lagdelar. Sixten kallade det dock en passningsövning, vilket det kanske är fast under mer realistiska och matchliknande förhållanden. Och det finns nog fortfarande en hel del passningsskicklighet att förbättra.

090701_Träning2

Robin Staaf funderar kanske på när han skall kunna vara med i matchspelet igen.

Passet avslutades med 11-mannaspel på en något krympt plan. På den övningen var Glenn Holgersson med som ett ytterligare bevis på att han nu nalkas matchspelsstatus igen. Gustaf Lundholm var inte med och det var inte Kristoffer Näfver heller. Varför den senare inte deltog undandrar sig min bedömning. Han verkade hur som helt inte skadad. Kanske är det så att han snart skall iväg någon annanstans och då finns det ingen anledning att spela honom om man ändå kan möblera upp lagen med spelare som skall vara kvar.

090701_Träning4

Efter löpningen spelade Eric och Hassan ett parti fotbollstennis.

Tempot under träningspasset var liksom värmen högt. Det syntes på spelarna då de joggade ner vid elvatiden att de fått jobba hårt.

090701_Träning6

Roni Porokaras fighting face efter ett hårt träningspass på soldränkta Behrn Arena. Fötterna på rätt sida Södras skuggräns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.