Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 29 juni

Ytterligare en varm dag på Behrn Arena. Redan halv tio då träningen började var det riktigt varmt på läktaren och säkert betydligt varmare nere på plasten. Dessutom har killarna enligt träningsschemat ett pass inlagt i eftermiddag också. Då blir det ännu hetare. Men det kanske är lika bra att vänja sig vid de yttre förhållandena. Om vädret håller i sig kommer AIKarna på söndag att drabbas av en värmechock medan hemmalaget förhoppningsvis vet hur det skall hantera de yttre omständigheterna på ett bättre sätt.

Anslutningen var förhållandevis god. Notabelt var att de fd. långtidsskadade Glenn Holgersson och Gustav Lundholm deltog i alla moment inklusive sjumannaspelet på halv plan. Robin Staaf var ute men han jobbade enbart på att stärka fysiken. Några löp- eller bollsteg blev det inte för hans del. Löpte en hel del gjorde däremot Patrik Anttonen – tidvis beledsagad av Urban Juneholm.

Saknades gjorde Eric Bassombeng, Per Johansson, Hassan Sesay, Oskar Johansson och (förmodligen semestrande) Peter Rosendal. Fredrik Nordback avbröt träningen och gjorde sällskap med Staaf. Man får väl anta att Eric och Per är skadade eller har någon slags känningar. De var inte med i truppen mot Assyriska. Oskar är ett frågetecken – spelar och tränar han bara med Karlslund eller har han problem med ljumskarna igen. Eftersom Karlslund inte lägger ut sina trupper på sin hemsidan är det svårt att han någon uppfattning. På ÖSKs träningar är han till skillnad mot Erik Nilsson inte med.  Kristoffer Näfver var inte heller med i lördags, men verkade helt ok i morse. Av detta kan man väl dra slutsatsen att man nu från ÖSKs sida inte räknar med honom under hösten och då fanns det heller ingen anledning att spela honom mot Assyriska. Gott om spelare fanns det ju ändå.

Efter diverse uppmjuknings- och spänstövningar delades truppen upp i en offensiv och en defensiv del. De defensivt lagda tränade försvarsspel där hälften av spelarna ställde upp sig som försvarsmur och den andra delen försökte ta sig igenom med bollen under kontroll. Lag A bestod av Tommy, Iron-Mike, Magnus och Samuel med Kihlen som försvarssweeper framför dem. Med största sannolikhet blir det så på söndag med. Lag B bestod av Joakim, Berra, Glenn och som inhoppande vänsterkantsspelare (Hassan är ju skadad) Erik Nilsson. Kihlens roll i denna kombination togs av Gustaf Lundholm.

Den offensiva delen av truppen tränade avslut. Inlägg från kanterna med försök till målskott från tre inrusande spelare (center, den andra yttern och en mittfältare).  Det gick väl så där – som det brukar göra då ÖSK tränar avslut. Bäst timing i avsluten hade Robert Walker, medan Kim Olsen inte verkar komma till sina avslutsmöjligheter på rätt sätt varje gång. Någon som han ju även visade mot Assyriska.

090629_Provspelare

Okänd provspelare på måndagsträningen.

Bland avslutarna fanns det ett nytt ansikte – av allt att döma en provspelare. Av sällskapsvalet under de friare delarna av morgonens övningar att döma, så får man nog intrycket att han är från Finland. För annars joggar man väl inte ner tillsammans med Roni. Prestationsmässigt stack han inte ut – vare sig i positiv eller negativ bemärkelse. Under 7-mannaspelet, som ju är rätt speciellt, fick jag intrycket av att det handlar om en rörlig och positiv anfallare. Han jobbade hela tiden på att göra sig spelbar och visade var han ville ha bollen. Fick han den delade han gärna med sig. Löpstilen är lite slingrande – åt Edvin Möller-hållet till. Som försvarare har man nog svårt att läsa åt vilket håll han är på väg.   Han verkade inte alls bli trött trots värmen och det förmodligen ovana underlaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.