Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 28 juni (finaldagen)

Som väntat blev det en tung dag för de finalspelande pojklagen. ÖSKs P17-lag mötte Forward i en av semifinalerna. Tyvärr räckte ÖSKs 16-åringar inte till mot det ett år äldre laget från Forward. Deras spelare var större, starkare och i de flesta fall även bättre fotbollsspelare. Det var aldrig någon diskussion om vart segern skulle gå och 4-0 resultatet helt rättvist. ÖSK-laget skall ha en eloge för att man matchen igenom jobbade på för att försöka åstadkomma i alla fall ett reduceringsmål, men det ville sig inte för de svartvita. Finalen vann sedan Forward mot Karlslund efter straffläggning. Närmast på programmet för laget står nu deltagande i Svennis Cup i Torsby 31.7 – 2.8. Dit åker man med ett betydligt starkare lag som förstärkts med talangtruppens Axel By, Andreas Ståhl, David Rohlén samt Adam Eriksson. Den sistnämnde på väg från Avesta till ÖSK (om jag gissat rätt).

ÖSK 1 i P15 överraskade däremot genom att vinna sin semifinal, då man tog revanch på Täby IS, som hade besegrat dem i gruppspelet. ÖSKs Bayram Emini gjorde mål tidigt i matchen efter en del strul i Täbys backlinje. Därefter var det i princip Täbydominans resten av speltiden. ÖSK-lagets försvar stod dock, trots avsaknaden av sin knäskadade mittbacksklippa och lagkapten David Åberg, upp bra och riktigt farligt var det inte så värst många gånger. ÖSK kunde dessutom mycket väl ha utökat sin målskörd på någon av sina kontringar, men ett mål räckte för avancemang till finalen mot BK Forward.

Denna final spelades på Karlslund Arenas konstgräs. Jämnt och fint med bra bollrull, men säkert också fruktansvärt varmt. De två lagen hade redan hunnit mötas en gång i gruppspelet i en match som slutade oavgjord 2-2. Denna gång blev det inte lika jämnt. Forward tog ledningen tidigt i matchen på ett mål som luktade missad offside-avblåsning. Tvåan släpptes lite onödigt in efter ett missförstånd mellan målvakt och försvarare. Slutresultatet 3-0 till Forward fastställdes på en mycket snygg frispark precis under ribban. På den fanns det ingenting att göra.

Trots förlusterna skall de båda ÖSK-lagen i P15 ha mer än godkänt för sina resp. insatser. Lagen var inte toppade utan tillplattade och man saknade dessutom sex av sina bästa spelare, som hade spelförbud på grund av deltagande på distriktets elitläger i Halmstad. Sin verkliga slagstyrka kommer laget i stället att kunna visa i Elite Hotel Cup som spelas i Örebro den 20 – 25 juli.

Helt utan finalsegrar blev dock inte ÖSK denna extremt varma dag. P12-laget (9-manna) ÖSK 1 tog sig fram under min radar till final mot Västerås IK. En final som man vann med 1-0.  Starkt jobbat i en tävlingsklass som innehöll hela 56 lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.