Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inget kontrakt med Brage för Matheus Carvalho

090628. IK Brage har bestämt sig för att inte erbjuda någon av sina två provspelande brassar något kontrakt. De var helt enkelt inte tillräckligt bra.
Dalarnas Tidningar: Brage nobbade Brasseduo

090624. Matheus Carvalho, som avslutade sin korta period hos ÖSK Ungdom med två snabba gula kort mot Örebro Syrianska förra veckan, skulle enligt planerna åka hem till Brasilien för att där försöka få sin karriär på fötter igen. Nu skriver dock Dalarnas Tidning att han tillsammans med Gustavo Oliviera, en annan överskottsbrasse, tränat två pass med Brage. Gustavo var för övrigt även han med i matchen mot Syrianerna, fast i deras lag.

Carvalho på bänken

Matheus Carvalho är på jakt efter en ny bänk att sitta på. Här sitter han på ÖSK Ungdoms flankerad av Jonathan Ring och Andreas Ståhl. Bakom sig har han Johan Bolin.

Jag har svårt att tänka mig att Carvalho skulle kunna få fotfäste i borlängelaget. Hans insatser i div 3-laget ÖSK Ungdom var på sin höjd sådär. Det är en duktig fotbollsspelare, men han hade svårt att finna sin roll i talangernas spelsystem och de förstod sig inte på hans sätt att spela fotboll. Dessutom så tyckte jag inte att han höll tempomässigt. Han drog på sig en del onödiga gula kort och hann med att vara avstängd en match innan han i sin sista åkte ut efter två onödigt opolerade tacklingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.