Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 27 juni

Vi fick en ren ÖSK-kvartsfinal i klassen P15. Jag trodde ärligt talat inte att ÖSK 1 skulle ha en chans ens att ta sig till kvartsfinal efter att ha sett dem med yttersta nöd ta sig till A-finalen efter en 0-0 match mot Älvsjö AIK. Laget har varit extremt målsnålt rakt igenom seriespelet. Efter fem matcher stannade målskörden på 4 gjorda och 3 insläppta, vilket precis räckte till en tredjeplats på åtta poäng – en före den sista matchens motståndare. Laget fick onekligen bra betalt med två poäng per gjort mål. I åttondelsfinalen slog sedan laget ut Hammarby med för laget typiska 1-0.   Hammarby kom från ÖSK2s grupp och hade fått strykt med 4-1 av dem.

Men i kvartsfinalen var det det röda (för dagen) laget som hela tiden hade initiativet. Något turligt fick man 1-0 efter hörna med ca. 20 sekunder kvar av första halvlek. När sedan Mirsad Tahirovic (Emras lillebror) en bit in i andra gjorde 2-0 med ett snyggt skott i bortre krysset var matchen i princip förlorad för de vita. De gick ner på en trebackslinje, vilket fick till följd att de tvingades släppa in ytterligare två mål innan matchen var över.

Bortsett från P15-grabbarna spelar även det sextonåringa P17-laget semifinal i morgon. Idag slog de Adolfsberg med 3-1 i kvartsfinalen och möter i morgon Forward i semifinalen. Förmodligen ingen lätt uppgift.

De två semifinalmatcherna spelas efter varandra i morgon på förmiddagen på Rosta Gärde. Klockan 10 spelar P17 och en timme senare möter P15-laget Täby IS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.