Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 26 juni

Dags för ett nytt besök på ett soldränkt Behrn Arena. Anslutningsprocenten från spelarhåll var god, men långt ifrån hundraprocentig. De fd. (?) långtidsskadade Glenn Holgersson och Robin Staaf syntes inte till. Erik Nilsson och Oskar Johansson var inte med men det skulle de nog inte vara heller. Karlslund reser till Borlänge i morgon för match emot Brage och är de speldugliga så tränar de med KIFarna i kväll. Hassan Sesay stukade nog foten ordentligt i förrgår för han syntes inte heller till. Patrik Anttonen sprang lite, men satt mest i skuggan av Södra och tittade på. Han verkar vara långt ifrån matchklar. Pigga och krya verkade dock Gustaf Lundholm och Michael Jidsjö att vara – speciellt den senare.

090626_1 Träning

Med fältherreblick granskar Sixten de resurser han har till sitt förfogande i det allsvenska poängkriget.

Det mesta av träningspasset användes för att träna uppspelsvägar eller kanske snarare en uppspelsväg. Klart är att Sixten jobbar på att hitta alternativa uppspel då yttrarna blir fastlåsta och Kihlen neutraliserad. Det skall bli intressant att se om man testar varianten i morgon mot Assyriska. Det gick väl inte så där hundraprocentigt på träningen. Det är en hel del passningar som skall slås med rätt adress och det är många som måste springa en hel del.

090626_2 Träning

Sixten demonstrerar hur det är tänkt att uppspelen skall gå till. (Klicka på bilderna för bättre upplösning)

Avslutning var den traditionella avslutsövningen. Dvs. först skjuter den centrala mittfältaren ett skott från någonstans i höjd med straffområdeslinjen och sedan kommer snabbt ett inlägg från en av kanterna. Till boxen bör då centern, den andra yttern samt en eller två mittfältare ha hunnit fram för att försöka komma till avslut. Tidigare har man haft påtagliga problem med att få avsluten på och framför allt i mål, men idag såg detta faktiskt bättre ut. Kanske för att Kihlen för en gångs skull fått tillfälle att ta sig in i motståndarnas straffområde och han var tidvis en sinnebild av effektiviteten själv. Att han kan skjuta (även om han sällan gör det under matcherna) vet vi ju som tidigare. Michael Jidsjö är helt hänsynslös i avslutssituationerna – både mot sig själv och mot sina motståndare. Tidigare under träningen då man försökte nöta in spelmönster hade han i uppspelsfasen svårare med att få bollen dit den skulle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.