Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 26 juni

Såg tre matcher i närområdet idag. Två med det sextonåriga P17-laget, som vann båda sina matcher utan att egentligen övertyga. Den första som spelades mot ett finskt lag stod mållös och oavgjord ända tills det bara återstod en minut av matchtiden. Då fick ÖSK en straff som lagkaptenen Albin Ek (mycket duktig spelare för övrigt) satte högt. Så högt att den gick ribba in. Lite väl små marginaler kanske. Den andra matchen vanns mot Sturehov med ett lag som nog var rätt uttunnat. ÖSK vann med 2-0, men Sturehov var inte chanslösa. Fast de satte inte sina chanser.

Matchen mot Sturehov föregicks av ett prestigemöte mellan ett av ÖSKs P15-lag som mötte Karlslund. Matchen spelades på en utmärkt plan på Hedens IP. Jag har faktiskt aldrig varit där tidigare, vilket kanske är synd. Det visade sig vara en mycket välskött och trevlig idrottsanläggning.

P15-laget som jag såg för andra gången har för min del varit turneringens behållning så här långt. Trots att ÖSK spritt sina resurser väldigt tunt så spelar laget utifrån sina förutsättningar riktigt bra fotboll. Matchen mot Karlslund vanns med 5-2. De fyra första målen gjordes av 13-årige Lukman Murad. När man ser honom i aktion är det nästan så att man undrar om det finns någon i ÖSK-organisationen (inkl. A-truppen) med bättre teknik. Killen är enastående duktig även om man bortser från hans ålder.

Gerts Fotoblogg: Bilder från det andra p15-lagets match mot BK Forward

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.