Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Eyrafältet utvecklas

NA skriver idag (i papperstidningen redan igår) om utbyggnadsplanerna för det som tidigare hette Eyrafältet men nu klumpas ihop under tilltalet Behrn Arena. NCC som skulle bygga bostadsfastigheterna öster om bandyhallen har uppenbarligen hoppat av. Projektet har därför sålts till ett göteborgsföretag, som tror att de har bättre förutsättningar än vad NCC har att genomföra projektet. Min kommentar får nog bli hmm! på den punkten.

Dessutom bildar ett utvecklingsföretag med mer eller mindre halvskumma ägare som skall finna lösningar för att bygga kontors- och affärslokaler i anslutning till is- och bandyhallarna. Bolaget ägs av bland annat Örebroporten och Mikael Fahlanders företag Svenk Kompetensutveckling AB. Fahlander har tydligen reparerat sina tidigare rätt ansträngda relationer med Staffan Werme och kommunledningen. De var väl inte så förtjusta i varandra.

Om planerna förverkligas kommer Örebro att få ett unikt centralt beläget idrottskonglomerat (utan några parkeringsmöjligheter att tala om).

NA: Behrn arena ska utvecklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.