Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

I stället för en träningsrapport

Det blev inget besök på Behrn Arena idag trots att A-laget tränade. Men man kan väl gissa att det blev en del passningsövningar.

I stället passade jag på att se några matcher med ÖSKs äldre pojklag i Örebrocupen som började idag. Det här är en turnering där det brukar vara rätt tunnsått med framgångarna, så dagens resultat var nog rätt så positiva.

I P17 klassen deltog ÖSK med sitt P16-lag. Man vann båda dagens matcher mot ett motstånd som kanske inte var det allra värsta. Jag var nere på Ekäng tidig kväll och såg laget slå ett finskt lag med 4-1. Finnarna var inte bra, men ännu sämre var planen. En prestation att få till något slags ordnat spel på det underlaget.

I P15 deltar ÖSK med tre lag. Ett av dessa består av ÖSKs bandyspelare som passar på att få lite sommarträning med en större boll. Killarna har trots allt lyckats klara oavgjort i två av tre spelade matcher. Rätt tufft för övrigt att behöva spela tre matcher en så här varm dag. De två riktiga fotbollslagen har båda full poäng efter två matcher. Detta trots att man inte toppat något av lagen utan blandat och fördelat spelarna jämnt mellan lagen. Dessutom deltar inte den rätt stora grupp spelare som skall på elitlägret i Halland om några dagar. Det är väl en 5-6 stycken av de allra bästa som inte spelar. Med det i åtanke så har de klarat sig riktigt bra. Jag såg ÖSK2 något tursamt besegra Adolfsbergs IK på Lundby IP på morgonkvisten. Målet gjordes av kopparbergstalangen Lukman Murad (som är född 1996).

I P14 har ÖSK 2 lag med. Det ena ÖSK2 har än så länge bara spelat en match. Den slutade oavgjord och mållös mot Lillån. Omöjligt att säga om det var bra eller dåligt, men förmodligen var det inget man åker hem och skryter över. ÖSK1-laget har hunnit med att spela två matcher och vunnit båda. Jag såg deras match mot Eskilstuna City på Lundby som de vann med 2-0. Segern säkrades genom en frisparkskanon i krysset. Ett skott som betydligt äldre spelare skull ha varit väldigt nöjda med.

Vi får se i morgon om den positiva trenden håller i sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.