Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 24 juni

Deltagarlistan har tunnats ut en del sedan måndagens entusiastiska återsamling. Idag saknades av en eller annan anledning Peter Westman, Magnus Kihlberg, Patrik Anttonen, Glenn Holgersson, Oscar Johansson, Peter Rosendal och Gustaf Lundholm. Dessutom gick Per Johansson av tidigt, Erik Nilsson något senare och Hassan Sesay efter att ha fått vad som såg ut som en fotskada under det avslutande matchspelet. Robin Staaf deltog inte i spelet med boll utan sprang en del med vanliga träningsskor på fötterna.

Kihlberg kom ut och visade sig i alla fall en stund mot slutet – han brukar ju ta hand om sig själv och sina fotproblem, så det var kanske inte s överraskande att han saknades.

090624_ Oscar Jansson

En flyttfågel på Behrn Arena. Oscar var ordentligt påpälsad. Som målvakt svettas man nog en hel del då det är 25 grader ute.

John Alvbåge hade hjälp av de mer eller mindre inlånade ungdomarna Oscar Jansson, Tottenham (han kom-igång-tränar ju med ÖSK denna vecka) och Nils Carlsson, Talangtruppen.

Att Glenn och Gustaf saknades ser jag mer som en försiktighetssåtgärd. De kan knappast ännu ha hunnit skaffa sig den kraft och styrka som krävs för att hänga med på A-truppens kompletta träningsprogram. Till skillnad mot dessa två var Micke Jidsjö med hela tiden. Han är nog den som kommit längst med sin rehabilitering vad det verkar.

Hassan Sesay fick ont i foten efter att ha täckt två skott i snabb följd under matchspelet. Urban Juneholm var snabbt framme och gjorde någonting innan Hassan placerades med foten i högt läge. Så det kanske handlade om någon slags vrickning eller liknande medåtföljande blodutgjutning.

Oscar Johansson har jag inte sett någon gång under tiden måndag – onsdag. Antingen har han fått känningar igen eller så tränar han bara med Karlslund. De har en svår bortamatch mot Brage på lördag.

Träningen var väl så där sedd ur läktarperspektiv. Man började med en del spänst- och snabbhetsövningar (uppfattade jag det som). Sedan nötte man en del på ett uppspelsmönster och avslutade med ett lättare matchspel över nästan hel plan. I uppspelsövningar spelade man Kim, Robert och Micke Jidsjö som centrar och använde sig av Nordin, Nobbe och Alle som framspelande mittfältare. En intressant detalj med denna övning var att man ställde upp två lag på planen, som i princip spelade med varsin boll. I stället för att avsluta med skott på mål slogs bollen till en back i det andra ”laget”, som på så sätt kunde dra igång nästa sekvens på en gång. Mittfältarna betjänade båda lagens anfall. På så sätt kunde man få riktigt bra tempo i en typ av övning som annars lätt blir väldigt seg med mycket väntetider. Nu gick det faktiskt med bra fart hela tiden.

090624_ Rille och Nordin

Rille kör vänd-och-skjut övningen med Nordin.

090624_Samuel Wowoah

Samuel Wowoah kollar att allting går rätt till medan han väntar på sin tur.

Efter den kommunala träningen fortsatte Rille (som vanligt) med en del skottövningar med Nordin och Näfver. Sista man på plan var Samuel som tränade skott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.