Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsrapport 22 juni

Idag var det återsamling och den första ”riktiga” träningsdagen för A-truppen. Visserligen har man just kört igenom två veckor med för- och eftermiddagapass, men uppslutningen på dessa har varit skral. Mellan 10  och 15 spelare har deltagit och engagemanget har väl varit så där. Så det var rätt spännande att åka ner för att kolla, vilka spelare som var på plats och hur deras fysiska status verkade vara. De två senaste veckornas iaktagleser gjorde att farhågorna för en fortsatt kraftigt decimerad trupp låg och gnagde på det undermedvetna.

Men väl på plats kunde jag konstatera att så gott som alla var där (inklusive Robert Walker) och de verkade dessutom vara spelsugna och i spelbart skick. Observerade undantag:

* Patrik Anttonen är inte bra än. Han joggade bara runt, runt. Stackarn.

* Oskar Johansson var inte där alls. Han spelade å andra sidan match igår, så han är nog ok, även om man tar det försiktigt med tanke på hans ljumskar. Erik Nilsson spelade även han igår och borde ha återhämtningstränat idag, men det gjorde han inte alls. Han körde på lika mycket som de andra.

Peter Rosendal var inte med. Eftersom han spelat med ÖSK Ungdom när de andra haft semester så har han nog en semester som sammanfaller med talangtruppen. Eller något åt det hållet. Tredjemålvakt var istället Nils Carlsson. Bra för honom som förberedelse inför landslagslägersammandragningen.

* Robin Staaf medverkade i passningsövningarna, men inte i matchspelet. Då körde han maxlöpningar i planens längdriktning i stället.

Men i övrigt var alla med på allt (vad jag kunde se).

Träningen omfattade först passningsövningar, där man passade i ett rätt komplicerat mönster och avslutade med passningar mot en spelare som körde i full fart tvärs över planen. Inte alltid så lätt för alla att få till denna övning på ett nöjaktligt sätt. Det skulle gå fort och passningarna skulle vara precisa.

Efter passningsövningen blev det spel med tre niomannalag på en något krympt yta. Målen stod i höjd med straffområdesgränsen. Varje lag mötte de andra två lagen två gånger vardera. Spelarna verkade väldigt bollsugna, tempot var högt och närkamperna till och ifrån rätt intensiva. Alla verkade dock ha klarat sig helskinnade genom träningspasset.

Noteras skall således, att med det delvisa undantaget Staaf, så var alla med på allting. Detta gällde alltså den tidigare långtidsskadade trion Holgersson, Lundholm, Jidsjö samt Wirtanen, som alltså inte bröt benet på Åland. Tommy såg hur pigg som helst ut.

0 kommentarer – kommentera

ÖSKare i exil

Gött mos! Grymt bra med en träningsrapport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.