Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Robert Walker åter

Åtvidabergs FF skriver på sin hemsida, att man lämnar tillbaka Robert Walker till Örebro SK. Något köp blev det alltså inte för Robert, som kanske trots allt kan få en uppgift att fylla som uppbackning för Kim. Sämre än Emra lär han inte vara. Helt överraskande kommer väl inte uppgiften. Robert har fått mindre och mindre speltid och i den senaste matchen mot Sirius byttes han in i den 90:e spelminuten. Förmodligen för att få tiden att gå – Åtvidaberg hade en man utvisad.

Det blev alltså ingen förlängning av utlåningen för Roberts del. Roberts förbannelse är att han är så pass mångsidig. Han gjorde några mål på försäsongen och Åtvidaberg värvade honom nog med tanken att han skulle visa sig vara den målskytt klubben behöver för att kunna vara med och slåss i toppen av Superettan. Samma sak råkade han ut för hos ÖSK på försäsongen då han fick hoppa in och vikariera för en rehabiliteringstränande Olsen. Men Robert bästa plats är inte längst fram utan centralt på mittfältet – antagligen i en 4-4-2 uppställning. På den positionen får man ut mest av hans arbetskapacitet och -förmåga samtidigt som han säkert gör minst lika många mål när han får komma med djupledslöpningar som han gör om han måste stångas med mittbackarna längst fram.

NA: Walker tillbaka med kort tid kvar (090616)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.