Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Erik Nilsson från start mot Slovakien

ÖSKs centrala mittfältare Erik Nilsson blev en smula överraskande uttagen till Sveriges U21 yngre trupp, som i två träningslandskamper skall möta Slovakien och Finland. För Eriks del blir det spel från minut 0 på en gång. Han ingår nämligen i startelvan i det lag som i kväll klockan 18:00 ställs mot Slovakien. För Eriks del blir det debut i U21 sammanhang. Tidigare har han som 17-åring spelat 4 stycken juniorlandskamper. ÖSKs två andra spelare i truppen är Michael Almebäck och Per Johansson. De börjar på bänken och lär väl få en starttid mot Finland i stället.

Erik  och Mackan FBK borta 2008

Marcus Astvald och Erik Nilsson

Ibland går det fort även i fotboll. Den här bilden togs den 10 augusti förra året, då ÖSK Ungdom hade mött FBK Karlstad i en div 3-match på en sönderregnad plan på Örsholmen i Karlstad. Erik och Mackan gjorde ÖSKs två mål i en match som dock slutade med hemmavinst 3-2. Därför ser inte de två målgörarna speciellt glada ut.  Nu mindre än ett år senare är båda spelarna uttagna att representera Sverige i svenska landslagstrupper. Raskt marscherat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.