Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Trendbrott?

Ungdomsfotbollen i distriktet har under senare år dominerats av Forward och Karlslund. Det är de föreningarna som går längst i DM-turneringarna och det är de föreningarna som har flest spelare med i 16-åringarnas distriktslag.

Året innan det blir dags för den landsomfattande distriktslagsturneringen formas den trupp som skall representera distriktet. Den stora händelsen är sommarens Elitläger som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet i månadsskiftet juni/juli. Som en förberedelse till elitlägret har Närkes Fotbollsförbund arrangerat vad de kallar ett Götalandsläger i Halland. 18 stycken 15-åringar deltog av vilka nästan hälften kom från ÖSK Ungdoms verksamhet. De tidigare ”storklubbarna” Karlslund och Forward hade bara 2 deltagare var med på lägret.

Närkes FF: F94/P94: Rapport från Götalandslägret

De sju deltagarna från ÖSK var:

Joakim Åberg
David Johansson
Mirza Basic
David Rohlen
Andreas Ståhl
Stefan Hannasson
Martin Ingvarsson (mv)

Av dessa tillhör Rohlén och Ståhl som bekant redan talangtruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.