Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvitt KIF Örebro?

Det hade varit ett jättebra aprilskämt. KIF Örebro vill bli en del av ÖSK-familjen, skrev lokaltidningen i morse. ”Å nej, en sammanslagning med ÖSK Fotboll”, var min första tanke. Men riktigt så illa var det gudskelov inte. Laget vill tydligen bli medlem i ÖSK-alliansen för att på så sätt ”få draghjälp” tack vare det väl inarbetade ÖSK-namnet. Man har väl insett att det inte är speciellt många som bryr sig om KIF Örebro, ens efter det senaste namnbytet, då man ändrade från Karlslunds IF DFF till det mer platsbestämmande KIF Örebro DFF.

KIFs förhoppning är väl att man skall få draghjälp av ett ÖSK-namn, när man försöker sälja in sin produkt damfotboll. Kanske vill man även tränga sig in i ÖSK Elitfotbolls etablerade samarbeten och kräva att en del av inkomsterna skall tillfalla ÖSKs damfotbollsverksamhet. Något annat egentligt motiv har jag svårt att se.

Problemen, utöver de på det ekonomiska planet, har väl mest att göra med undervegetationen. I ÖSKs alliansförening finns redan ÖSK Söder, som ”tar hand om” damfotbollen. På ungdomssidan är det ÖSK Ungdom som har all breddverksamhet för ungdomar upp till och med 16 år. Jag undrar hur man hos KIF har tänkt sig att organisera den egna talang- och ungdomsverksamhet? Tar man med den in i ÖSK-alliansen får man plötsligt konkurrerande verksamheter inom samma ram. Det tror jag inte vore så populärt. Man kan ju i och för sig låta de aktiviteterna ligga kvar i ett överlevande KIF Örebro. Men det skulle väl kännas en aning rumphugget.

Jag tror inte att den här idén är så värst populär i ÖSK-leden. Men det vore givetvis i högsta grad politiskt inkorrekt att säga nej tack på en gång. Därför lär diskussionerna fortsätta ett tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.