Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Final i Folksam Cup

Det verkar som om den osedvanligt utdragna distriktscupen för år 2008 nu äntligen går mot sin upplösning. ÖSK kommer ju att möta skrällaget Sköllersta som i sin semifinal slog ut BK Forward. Finaldatumet är nu satt till den 27 maj. Det är en onsdag, egentligen den enda tänkbara dagen för Sköllerstas del eftersom man spelar sina seriematcher på helgerna. Helst vill man väl ha ett fräscht lag till start och ett fräscht även till nästa match.

Sköllerstas matchprogram ser ut på följande sätt:

24 maj IFK Sunne borta
27 maj Örebro SK, final i Folksam Cup
30 maj FBK Karlstad hemma

Om Sköllerstas och FBKs form håller i sig så kommer lördagsmatchen den 30 maj, att bli en liten seriefinal. De två är nämligen de enda lag som klarat sig igenom tre omgångar utan poängförlust. En laddad vecka för Sköllersta med andra ord. Det är ju inte alla (om ens någon) på den här nivån, som får möjligheten att sparra mot allsvenskt motstånd. Ok, nu ställer väl ÖSK upp med sitt reservlag förstärkt med några ungdomsspelare, men ändå.

Var och när matchen skall gå av stapeln verkar inte vara klart ännu. Normalt brukar ju finalerna i distriktscupen spelas på neutral plan på Behrn Arena. Kanske delvis för att de i normalfallet spelas sent på hösten, då varken ljus eller plan tillåter spel på annat håll. Trevligt vore det om man denna gång skulle kunna flytta ut finalen till Sköllervallen eftersom de två invändningarna nog inte kommer att vara tillämpliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.