Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktsfotboll

Ny serieindelning.
Det lokala seriespelet drar igång på allvar denna vecka. Igår var det dags för div 5-lagen att testa vårformen och ikväll börjar en del av div 6-lagen sin kampanj. Jämfört med fjolåret har de lokala serierna svällt en hel del. Så finns det till exempel i år två serier på div.5 -nivå – både en nordlig och en sydlig variant. Lägsta nivån är från och med i år div 8, som det finns tre av.

Anledningen till denna kraftiga expansion är att man inom Örebro Läns Fotbollförbund besultat att skrota reservlagsserierna för att i stället låta dessa lag vara med i distriktsserierna i stället. Säkert mycket roligare för de som spelar i dessa lag att få spela riktig seriefotboll i stället för låtsasfotbollen i reservlagsserierna.

De olika reservlagen har därför portionerats ut från div 5 och neråt. Var de hamnat beror på hur det gick i reservlagsspelet förra i året. För spel i div 5 kvalificerade sig Adolfsbergs IK 2 (Div 5 Södra) resp. IFK Örebro 2 (Div 5 Norra).  I div 6. spelar andralagen från Latorp, Laxå och ÖSK Söder osv.

Distriktscupen.
Ikväll spelas den näst sista matchen i 16-delsfinalen av Distriktcupen. Det är ÖSK Söder som möter Karlslunds FF. Kvällens motståndare gick i år upp till div 5 och kan således åtnjuta en bonusstraff. Karlslunds FF verkar att ha två olika funktioner. Dels ger laget en möjlighet för de ungdomar som kommer från Karlslunds ungdomsverksamhet, men som inte tar en plats i A-truppen att fortsätta spela fotboll med Karlslunds IF. Dels ger laget genom att vara farmarklubb till huvudföreningen en möjlighet för spelare i A-truppen, som inte får speltid i A-laget, att ändå skaffa sig matchtempo, om än på div 5-nivå. Laget fungerar alltså på ungefär samma sätt som ÖSKs konstellation ÖSK Ungdom/ÖSK Söder. För matcherna i distriktscupen gäller dock att det inte är tillåtet att låna spelare från moderklubben, utan på plan komer det enbart att finnas spelare som är registerade i resp. klubb. Kanske en viss favör för ÖSK Söder som nog har en större och något äldre kader av egna spelare.

I sin första match i turneringen besegrade Karlslunds FF div 6 laget Assyriska FF med 3-2. Segraren i kvällens match kommer att få möta BK Forward i nästa omgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.