Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Revanchsuget Karlstad BK väntar talangerna

Ett förmodligen väldigt revanchsuget Karlstad BK möter i eftermiddag ÖSKs talanglag. Hemmalaget utsågs vitt och brett till seriefavoriter innan årets seriespel drogs igång. Efter 0-5 förlusten mot Rynninge i den första omgången hamnade den glorian lite på sned.  Värmlänningarna har nu haft en vecka på sig för att bearbeta sina minnen från Grenadjärvallen och ladda laget med ny energi.

Förra året vann ÖSK Ungdom både hemma och borta med 2-1. Båda matcherna var ovissa och det var inte utan en hel del tur som de sex poängen kunde bärgas. Sedan dess har talangtruppen ömsat skinn och föryngrat truppen rätt kraftigt. Segern mot Arboga i den första omgången blev överraskande enkel efter det att de svartvita tidvis spelat ut det tungfotade arbogalaget.

ÖSK kommer till spel med i princip samma lag som besegrade Arboga Södra. Brassen Matheus Carvalho, den gångna veckans nyförvärv, är inte spelklar än, utan får vänta till nästa veckas match mot Sköllersta innan han kan vara med och slåss om en plats i startelvan. På målvaktssidan får man lov att låna upp ÖSK Söders återuppväckte  Anders Axelsson eftersom både Peter Rosendahl och Axel Svedberg är sjuka och Nils Carlsson är skadad. Anders stod i Söder för några år sedan och har nu gjort en omstart efter några år utan tävlingsfotboll. Av vad jag sett av honom så skall han kunna vikariera för Peter på ett bra sätt. Han gjorde bland annat en riktigt bra match för Söder i en vänskapsmatch mot Rynninge för några veckor sedan.

I övrigt blir det nog samma lag som i den förra omgången. Backlinjen ser riktigt bra ut nu när Moses Reed tar mittbacksplatsen bredvid Johan Bolin. Tvåmannaanfallet med Edvin Möller och Adam Botvidsson kan göra mål på vilket lag som helst i den här serien. Det stora frågetecknet är mittfältet med fyra nya och rätt unga spelare jämfört med det lag som spelade förra året. Under vänskapsmatcherna på försäsongen har de klarat sig riktigt bra. Vi får hoppas att de gör det även med riktigt gräs under dobbarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.