Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hemlighetsfulle Sixten

Svartvitt skrev tidigare idag, att det finns en preliminär trupp uttagen för morgondagens match. Denna består, om nu Svartvitts uppgifter är officiellt preliminära, av 18 spelare. Utöver de 16 ”vanliga” finns även Per Johansson och Tommy Wirtanen med i den preliminära truppen.

Den slutliga truppen kommer att bestämmas i morgon, skriver Svartvitt vidare. När spelarna kommer ner till bussen, kanske. För någon hemmaträning blir det inte som kan ge lagledningen en vink om vilka som skall få åka med.

”Nu åker vi tidigt i morgon bitti och så stannar vi efter vägen och tränar lite på ”vanligt” gräs, säger Sixten till Svartvitt. Så man kanske lastar in 18 spelare i bussen och väntar till efter grästräningen med att meddela de dåliga nyheterna för Per och Tommy.  För det blir väl de som får stå åt sidan. Sixten ändrar inte trupp eller lag så gärna. Det tycker jag man märkte förra året. Avbytarbänken hade senast en klart offensiv inriktning då man spelade mot seriens kanske bästa lag. Och det finns väl ingen anledning att ändra på det inför en match som måste vinnas mot seriens kanske sämsta lag.

Men jag kan inte låta bli att fundera över varför Sixten alltid vill vara så hemlighetsfull. Det är ju inte så, att han brukar försöka överraska sina motståndare med spelare och/eller laguppställningar de inte ens har kunnat drömma om. Fast det är klart, om någon av nyckelspelarna saknas, så vill han kanske inte annonsera det i förväg. Och i så fall är kanske det bästa att göra detta mörkande till en rutin. Så att ingen misstänker ugglor i mossen den gång det verkligen är en uggla i mossen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.