Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktscupen

Den andra omgången är nu så gott som färdigspelad. Den enda match som återstår är Axberg – Skylleberg, som dock inte har någon större betydelse för de två ÖSK-lagen.

Normalt slår lagen från en högre division lagen från en lägre, men i denna cupomgång har vi fått se fyra jättedödare. Mest imponerade givetvis Vivalla Stars (div 6) som slog SMÅ IF (div 5) med hela 10-0. Laget från Vivalla som domineras av somalier är kanske ett riktigt bra cuplag. Förra året (då man spelade i sjuan) gick laget ända till kvartsfinal, där ÖSKs påskannandagsmotståndare Rynninge blev för svåra. I år kommer man att möta IFK Örebro i nästa match. En svår uppgift, men slår de in sina tre straffar så kanske det kan bli match.

Övriga jättedödare var Lindesbergs FK (div 6) som slog ut Östansjö IF (div 5). Kopparberg från sjuan slog Garphyttan från div 5. IFK Askersund (div 6) som har ÖSK en bit ovanför sig i lottningen besegrade Real Örebro som håller till i femman.

I nästa omgång kommer ÖSK Söder in i handlingen. De möter inte, som jag initialt befarade BK Forward/Eyra utan det blir Karlslunds FF, ett annat talanglag, som de fått på sin lott. Positivt är givetvis att matchen kommer att spelas på ett bra underlag. Vinner man den matchen väntar med allra största säkerhet Forward i nästa omgång. Den matchen kommer i så fall att spelas på Behrn Arena.

För ÖSKs del får man lov att vänta sig igenom även nästa omgång. I åttondelsfinalen får man sedan möta segraren mellan IFK Askersund (div 6) och Laxå IF (div 4). Det luktar Laxå lång väg, så ÖSKarna får nog ställa in sig på en match på trevliga Ramundervallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.