Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten lägger locket på

Djurgården lade ut sin startelva på webben redan igår. Från ÖSKs sida är dock största möjliga tystnad anbefallen. Att ett lag inte vill släppa sin startelva i förtid kan jag förstå. Men Sixten och ÖSK går ett steg längre och man är ovilliga att ens tala om hur matchtruppen ser ut. Något som bekräftas av NAs Lasse Wirström i dagens papperstidning. Jag tror att inte ens spelarna vet det förrän i samband med dagens träning. Även om de säkert kan räkna ut hur de ligger till.

Fast startelvan känns vid det här laget rätt given. Endast skador eller sjukdomar lär rubba tränarnas planer. Av allt att döma kommer det bara att vara på en punkt som ÖSKs laguppställning skiljer sig från den som avslutade fjolårets allsvenska med en 3-0 seger mot Ljungskile. Det är den ena mittbackspositionen. Där spelade förra året Sebastian Henriksson – i år lär det vara Michael Almebäck som tar det jobbet. Det enda frågetecknet i övrigt är Eric Bassombeng. Intrycken från gårdagsträningen verkar dock vara att han spelar.

På bänken blir det dock ett antal ofrånkomliga ändringar. I den sista matchen förra året var Peter Westman, Per Johansson, Robert Walker, Stefan Rodevåg och Joakim Gren uppsatta som ersättare. Per och Peter lär göra det igen, men vilka de andra tre blir inte helt svårt att förutspå. Emra kommer säkert att ta en plats. Sedan står det väl i första hand mellan Kristoffer Näfver, Tommy Wirtanen, Bertin Zé och Alejandro Bedoya. En del hänger nog på om tränarna anser att de behöver en extra mittback eller om de anser Anttonen/Nordback kan ta det jobbet om en mittbackolycka skulle vara framme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.