Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Intetsägande träningsmatch

ÖSKs reserver och Karlslund möttes på tisdagskvällen i en träningsmatch på den del av Rosta Gärde som numera heter Karlslund Arena. Blåsigt var det på läktaren och blåsigt var det på planen (i längdriktningen). Så blåsigt var det att hemmalaget faktiskt valde att byta sida innan matchen blåstes igång. Det är inte så ofta man ser det när det inte spelas om några poäng eller avancemang.

Matchförloppet blev tyvärr rätt intetsägande med få chanser framför de båda målen. Karlslund tog ledningen i slutet av första halvlek då Jonas Gredeborn fick en riktigt bra träff på halvvolley efter det at Peter Westman boxat en hörna rakt i gapet på honom. Kanske inte Westmans fel, men han borde nog försöka att låta bli att boxa bollarna rakt ut.

Efter en timmes spel började sedan Richard Nilsson att byta in bänkspelarna. De som gick ut var förmodligen de spelare som är tänkta som ersättare i Djurgårdsmatchen. Dem vill man inte slita på i onödan. De spelare som byttes in tillhör alla Talangtruppen med ett visst frågetecken för Moses Reed, som jag inte riktigt vet var han hör hemma nu. Han tränade inte med A-truppen på förmiddagen, så han kanske flyttats ner helt och hållet till ÖSK Ungdom. Med så mycket ungt och realtivt oerfaret folk på plan verkade chanserna till en kvittering rätt små. Men utjämnat blev det. Edvin Möller skickade mycket snyggt på volley in bollen i Jonas Perssons ena kryss. Inte den renaste av träffar, men det är som bekant målen som räknas – inte hur de kommer till.

Stärkte sina aktier (i mina ögon) gjorde framför allt Tommy Wirtanen, som mer och mer ser ut som ett högerbacksfynd. Kul också att se (och höra) att Tommy tar ett aktivt ansvar för spelet. Marcus Astvald kom loss flera gånger på högerkanten och slog in fina inlägg som ingen nådde fram till, men det var inte Mackans fel. Viktor Lindqvist fick dessutom beröm av Rickard Nilsson för sin halvtimme som inhoppare. Kul för Viktor som nästan har blivit bättre match för match under försäsongen.

ÖSK: Oavgjort hemma hos Karlslund
NA: ÖSK-reserver kryssade mot Kif
Fan-TV: De unga killarna höjde vår nivå
Karlslunds IF: 1-1 i tisdagens träningsmatch mot ÖSKs B-lag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.