Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jacob till Norge och talangerna till Stockholm

Ja, så verkar då alla pusselbitar ha fallit på rätt plats för Jacob Nilsson. Han lämnar Örebro för att återförenas med sin fjolårstränare Thomas Hula Johansseson i nordnorska Alta. Där är det meningen att han skall spela fotboll med div 2-laget (tredje nivån) Bossekop UL. Jacob kommer att lämna ett stort hål efter sig på ÖSK Ungdoms mittfält. Men det är upp till resten av killarna att göra vad de kan för att inte förlusten av Jacob skall kännas av alltför mycket. Sett ur Jacobs synvinkel så var det givetvis rätt att byta klubb, även om det kanske var lite väl drastiskt att dra iväg ända till den norska Finnmarken. Men han var helt klart överkvalificerad för att spela på svensk div 3-nivå. Hade inte Hula och Alta värvat honom hade någon annan gjort det – förr eller senare. Hans möjligheter att ta en plats på ÖSKs mittfält var nog rätt begränsade. Unga ambitiösa mittfältare är det för tillfället rätt gott om i A-truppen.

Från början var det meningen att lördagens match skulle spelas mot div 2-laget Hammarby TFF. Men de ställde till det för sig genom att vinna sin första match i Svenska Cupen och fortsättning på den följetongen sker redan nu till helgen. Talangtruppens motståndare nedgraderas således ett snäpp och nu kommer man att möta Hammarbys juniorer förstärkta med spelare från HTFF som inte tar någon plats i Cup-truppen. Förutsättningarna för en jämn och välspelad match ser med tanke på de två lagens åldersfördelning rätt så goda ut.

ÖSK Ungdoms stora problem denna säsong blir nog mittbackarna. Johan Bolin har tagits upp från ÖSK Söder för att stå för stabilitet och rutin. I de första matcherna i år spelade Forwardslånet Yim Ståhl på positionen bredvid Johan. Men han har fått problem med ljumskarna. Därefter var det Gustav Källbergs tur. Men i veckan så fick även han ont i ljumskarna. Det verkar nästan vara smittsamt bland mittbackarna. Så i Stockholm måste tränarna ånyo försöka improvisera fram en mittback. Simon Karlsson skötte sig riktigt bra mot Degerfors, men han behövs egentligen mer som vänsterback. Christopher Kilhlgård har visserligen spelat anfallare de senaste två åren, men han skulle möjligen kunna komma i fråga. Han har spelat där tidigare och kompletterar nog Johan på ett bra sätt. Vi får se hur man löser det problemet.

Annars kan man glädja sig över att Edvin Möllers röda kort från Degerforsmatchen inte resulterade i någon avstängning. Det  borde det ha gjort, men domaren var uppenbarligen hyggligt positiv i sin matchrapport. Det fanns ju förmildrande omständigheter.

ÖSK: Talangtruppen till Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.