Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongligan (090325)

Arbetet med att hålla ligan uptodate har legat nere några dagar. Ett visst rekonstruktionsbehov hade infunnit sig och behövde åtgärdas. Men nu är nog ligan någorlunda ok igen. Jag tror inte att jag tappat bort några matcher och motståndet bör vara rätt klassificerat.

Det var hög tid för en uppdatering eftersom den allsvenska försäsongen nu är på väg att försvinna. Enligt mina beräkningar återstår det bara 12 matcher innan försäsongsspelet är över och det allsvenska allvaret sätter in. Av allsvenskans 16 lag har 4 faktiskt redan spelat klart och det är bara Gefle som har mer än 1 match kvar att spela.

I tabellen ser det faktiskt rätt intressant ut för ÖSK. Med vinst mot Åtvidaberg på lördag pressar sig laget förbi Kalmar på andraplatsen tack vare bättre målskillnad. Kalmar har spelat klart och kan inget göra åt saken. Bakifrån finns det vid en lördagsseger heller inget hot. AIK möter också ett lag från Superettan och kan få max. 2 försäsongspoäng till. GAIS som också ligger en poäng efter ÖSK har spelat klart och kan inte förbättra sin tabellposition.

En stark prestation av ÖSK, som dock haft en viss hjälp av att man verkar bli det lag som spelat flest träningsmatcher. Å andra sidan är faktiskt ÖSK ett av de få lag som så gott som genomgående matchats mot allsvenskt motstånd. Det är bara premiärmatchen mot norska Kongsvinger och avslutningsmatchen mot Åtvidaberg, som inte har haft allsvenskt (eller motsvarande) på båda planhalvorna.

BK Häcken som spelat väldigt mycket mot sämre lag var med ett tag och slogs om en topplacering. Men gårdagens förlust mot div 1-laget Lindome innebar två minuspoäng för Häckens del och så var hotet mot toppen för deras del eliminerat.

I botten av tabellen ser det väl inte så roligt ut för trion Gefle, Djurgården och Örgryte. Gefle har dock två matcher kvar mot motståndare från Superettan och bör väl kunna ta några poäng till. Djurgården har kvar att möta Helsingborg påbortaplan och skall nog skatta sig lyckliga om de kan bättra på poängskörden. Örgryte har kvar ett bortamöte mot Hammarby.

Egentligen är det väl rätt förvånande att ÖSK lyckats placera sig så pass högt upp i tabellen. Det har ju inte varit en försäsong där man gått på vatten. Men uppenbarligen har det gått minst lika ”dåligt” för de andra lagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.