Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäcks kontraktsstatus

Det har aldrig varit helt klart hur det egentligen står till med Michael Almebäcks kontraktsstatus. Officiellt har det hetat, att han haft kontrakt under vårsäsongen, samt att det finns en option till förlängning. Riktigt vad den optionen innebär har aldrig förklarats.

Samtidigt så har vi haft ett frågetecken kring utbildningsbidraget. Det uppgår till nästan 500.000 för Almebäcks del. Pengar som skall betalas till Brommapojkarna om/när Almebäck skriver kontrakt med en ny klubb. Att han saknar kontrakt med BP spelar ingen roll i det sammanhanget.

Sett med ÖSK-ögon verkade det rätt osannolikt, att man skulle betala så mycket pengar för en spelare, som man bara kontrakterat för 12 allsvenska omgångar. I samband med att allt blev klart med Michael citerades Lennart Sjögren och han sa något i stil med att ÖSK har kommit överens med Brommapojkarna om övergången. Jag trodde, att det handlade om en reduktion av utbildningsersättningen. Bra för ÖSK, men mindre bra för BP som inte skulle kunna få igen beloppet om Almebäck drar vidare.

I dagens artikel i NA om ÖSKs mittbackar finns en möjlig förklaring till hur man kan ha gjort upp affären så att alla parters intressen kunnat tillgodoses. Tidningen skriver:

Michael Almebäck blev lösningen. Åtminstone fram till sista juni. Det är inte längre än så ÖSK får låna 20-åringen av Brommapojkarna.
– Det blev strul runt utbildningsbidraget så därför blev det den här lösningen. Men ÖSK har option på att köpa loss mig, säger Almebäck som gjort två mål på försäsongen och imponerat
.

Av tidningens skrivning att döma gjorde man alltså så, att BP skrev ett nytt kontrakt med Almebäck. Sedan lånade man ut honom till ÖSK. På så sätt brände BP inte utbildningsbidraget, samtidigt som ÖSK inte behövde betala närmare en halv miljon kronor för en spelare, som kanske bara skulle vara i föreningen under en avkortad vårsäsong. Av skrivningen att döma avser optionen dessutom inte Almebäck utan förhållandet mellan BP och ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.