Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fastighetsbyrån-Cup: Omgång 1

I helgen som just är på väg att ta slut har omgång 1 i Fastighetsbyrån-Cup spelats. Det är den tävling som tidigare gick under namnet Folksam Cup och någon gång i fotbollens urtid kallades den för DM.

Som vanligt startar cupen med ett jätteryck och först att rycka är lagen från de allra lägsta serierna. Det gäller (antagligen) att hinna avverka så många cupomgångar som möjligt innan seriespelet sätter käppar i hjulet för matchplanerarna. Nästa omgång av cupen skall således spelas redan nästa helg och den därpå följande omgången skall vara färdigspelad till den 13 april. Sedan blir det mer tid för matchplaneringen. Åttondelsfinalerna där ÖSK Fotboll kommer med i handlingen skall vara klara till den 31 maj.

På den här nivån är det rätt så svårt att urskilja det anmärkningsvärda i resultatbruset, men man kan ju i alla fall notera att det var några div 7-klubbar som tog sig vidare till nästa omgång genom att slå div 6-lag. De som lyckade med detta var Pars FC, Hovsta IF och Kopparberg FK. Dessutom slog div 6-laget Axbergs IF div 5-laget Fjugesta IF.

Den målrikaste matchen spelades i Kopparberg där hemmalaget noterades för de smått otroliga segersiffrorna 13-12. Det blev alltså en hel del straffar slagna i den matchen innan en segrare kunde koras. Nästan lika många mål för segraren, men utan alltför många slagna straffar blev det för Lindesbergs FK. Div 6-laget gjorde hela 11 mål, när Järnboås (div 7) besegrades med siffrorna 11-1. Det skall bli intressant att se om målformen håller i sig även över nästa helg. Då blir deras motståndare Östansjö, som spelar i femman.

Av de lag som potentiellt skulle kunna matchas mot något av de två ÖSK-lagen så blev det segrar för Hovsta IF och IFK Askersund. Hovsta möter i nästa omgång Forwards talanglag BK Forward/Eyra. Segraren i den matchen mötet sedan ÖSK Söder. Söderkillarna är nog så där lagom glada över den lottningen. Forward/Eyra är nog överkvalificerade för spel i div 5. Lagen möttes faktiskt även förra året i vad som då hette Folksam Cup. Den gången vann de gulsvarta.

Till matchen mot ÖSK Fotboll är det betydligt längre, men IFK Askersund har som sagt chansen. Men då måste de först slå Real Örebro i nästa omgång och därefter Laxå IF, innan det blir dags för match mot ÖSK. Det mesta talar väl för att det blir resa till Ramundervallen för ÖSKs del någon gång i slutet av maj eller början av juni för ett möte med Laxå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.