Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vad kostar ett träningsläger?

Vad kostar det egentligen att skicka iväg en fotbollsklubb på en veckas träningsläger på Cypern? Det är en fråga, som vi vanliga dödliga inte ens kommer i närheten av att kunna besvara. Men en artikel i dagens Helsingborgs Dagblad kan kanske ge en liten fingervisning om vartåt det lutar.

Tidningen skriver nämligen att spelarna i Landskrona Bois får lov att betala halva kostnader för träningslägret ur egen plånbok. Ekonomin i föreningen är pressad och egentligen hade man inte tänkt att åka på något träningsläger alls. Men så gick ändå klubbledningen ut med ett förslag till spelarna:
– Är ni villiga att betala halva lägerkostnaden? I så fall betalar klubben resten.

Kostnaden för spelarnas andel uppgår till 3000 kronor, vilket inte verkar ha varit avskräckande nog.  Så samtidigt med ÖSK befinner sig nu bland annat Landskrona Bois i Agia Napa på Cypern.

Om man alltså extrapolerar en smula så kommer man fram till att lägerkostnaden lär hamna någonstans i storleksordningen 6.000 kronor per person. Nu vet man ju inte exakt vad Landskrona gör och får betala för, om man låter någon (ungdomar, ledare etc.) åka med på de andras bekostnad och så vidare. Men storleksordningen bör vara rätt så rätt.

För Örebro SKs del med deras omfattande trupp skulle i så fall, om uppskattningen är någorlunda korrekt, kostnaden för Cypernlägret hamna någonstans kring 200.000 kronor. Snarare över än under, skulle jag tro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.