Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Åqvist om Boströms kontrakt

Har man inget att skriva om, så försöker man skapa en konflikt för att sedan underblåsa den för att på så sätt skapa läsarintresse. Ett klassist recept för tidningsredaktioner som inte klarar av att fylla sina sidor med ”riktigt” material.

Jag undrar om det är denna väg som Nerikes Allehanda nu slagit in på när det gäller Sixten Boströms kontraktssituation. För några dagar sedan skrev Fredrik Carlsson en krönika, som väl egentligen skulle ha handlat om ÖSKs match mot GAIS, men istället till stora delar tog upp Sixtens kontraktssituation.

Idag kommer nästa artikel i kampanjen. (Om det nu är en kampanj). Henrik Brändh har talat med ÖSK Elitfotbolls ordförande Björn Åqvist om hur man ser på saken från ÖSKs ledning. För att få lite mer spets på sin artikel så citerar Brändh valda delar av sin kollegas krönika, som om denna skulle ha något slags nyhetsvärde.

NA: ÖSK ligger lågt om Sixten Boström

På sätt och vis är jag också något konfunderad över ÖSKs tvekan, att ta upp en kontraktsförhandling med Boström. Åqvist framhäver försiktighet som ett motiv och refererar till IFK Norrköpings dyrköpta erfarenheter med Mats Jingblad. För dem kostade det nästan skjortan att ge en tränare ett långt kontrakt, som man sedan mer eller mindre omgående ansåg sig tvungen att säga upp.

Nu kan ju ingen ifrågasätta de sportsliga framgångar som ÖSK till slut nådde under förra året. Men uppenbarligen finns det något med Boström som gör att ÖSKs ledning tvekar. Osäkerhetsargumentet är ju egentligen rätt ihåligt. Det finns ju inga garantier för att ett tränarbyte efter säsongen skulle leda till ett bättre resultat – snarare tvärtom. Med Boström vet ÖSK i alla fall vad man har, medan man med en eventuell ny tränare definitivt inte vet vad man får. Man vet inte ens vem det kommer att bli om Sixten skall ersättas.

Kanske är det Sixtens första tränarjobb på riksnivå som ligger honom i fatet. I Jaro lyckades han väldigt bra under sin första säsong med den offensivglada fotboll han förespråkar. Men under den andra gick det sämre och han fick lämna sitt jobb i förtid. Möjligen skulle det kunna vara så, att man från ÖSKs sida vill vänta och se att något liknande inte inträffar här innan man bjuder in Sixten till en ny förhandlingsrunda. Det kan ju även vara så att det finns något annat som inte är direkt relaterat till ÖSKs resultat på planen som gör att man tvekar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.