Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Frebran till SEF

frebran

Rose-Marie Frebran, föreslagen som ny styrelseledamot i Föreningen Svensk Elitfotboll. Foto: Sveriges Riksdag

ÖSKs egen järnlady Rose-Marie Frebran, som numera även är länets järnlady, verkar vara på väg att utöka sitt inflytande ytterligare. Enligt Sportbladet är Rose-Maries namn med på valberedningens förslag till ny styrelse  för Föreningen Svensk Elitfotboll.

Ett styrelseval som detta år kanske inte avlöper helt friktionsfritt, eftersom den nuvarande ordföranden Djurgårdens Bo Lundkvist inte verkar att ha insett, att hans tid nu är förbi även på nationell nivå. Även kring Brommapojkarnas representant Ola Danhard verkar det att blåsa rätt friska vindar. Sportbladet skrev för några dagar sedan, att Danhard av valberedningen och 12 av 16 föreningar i Superettan uppmanats att ställa sin plats till förfogande. Danhard har suttit som representant för lagen i andradivisionen men eftersom BP nu gått upp till Allsvenskan har hans styrelseplats ifrågasatts. Danhard kommer dock av allt att döma att sitta kvar.

Stridigheterna inför valet lär dock inte påverka Rose-Maries chanser att bli invald. Det vore idrottspolitiskt självmord, att inte välja in den första kvinnliga kandidaten till en plats i SEF:s styrelse. Dessutom är hon en ovanligt kompetent kandidat med goda kontakter inom det politiska etablissemanget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.