Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongligan (090228)

En hel del av de allsvenska lagen var i aktion idag. Många med motståndare från lägre divisioner, vilket inte uteslöt att en del tränare nog var rätt besvikna efter det att 90 + 3 minuter spelats av.

Tråkigast var det nog för Örgrytes Janne Carlsson, som tvingades se sitt lag underprestera mot div 1-laget Lindome. Ok, Örgryte har tydligen många skadade men även ett allsvenskt B-lag skall klara av ett lag från ettan. Poängavdrag igen för Örgryte.

Trelleborgs FF som tidvis flaggats för som årets överraskning i vardande (efter tremålssegern mot Elfsborg) torskade mot Stefan Rodevågs nygamla klubb Falkenbergs FF med 1-2. Målet gjorde försvararen Rasmu Bengtsson.

Ett annat upphausat lag är AIK, som föredrar att matcha mot lag från de lägre divisionerna. (Mötet mot ÖSK var ett undantag). Idag blev det varken mål eller några försäsongspoäng efter ett mållöst möte med Assyriska.

Hammarby lär skakas av inre splittring. Huruvida det var en bidragande orsak eller ej till det oavgjorda 1-1 resultatet mot fjolårets allsvenska flopplag IFK Norrköping vill jag låta vara osagt. Tony Gustafsson kan dock säkert hålla sig för skratt. Alejandro Bedoyas ”mentor” Charlie Davies målade för ÖSKs kommande motståndare. Oavgjort mot ett lag från Superettan ger inga poäng.

Helsingborgs IF vann visserligen med 3-2, men det verkar ha suttit långt inne. Motståndare var Robin Staafs Ramlösa Södra. De håller till i div 2, så den segern ger inte Helsingborg några försäsongspoäng. Henrik Larsson gjorde mål tillsammans med Erik Sundin och straffläggaren Isaac Chansa.

Malmö FF vann visserligen med 1-0, men det var mot Lyngby från den danska andraligan. Segermålet gjordes av Daniel Larsson.

I den stabila avdelningen återfinns IFK Göteborg – försäsongens formlag så här långt. Seger med 3-0 mot Qviding från Superettan. Två mål av fjolårsfyndet Robin Söder och ett av veteranen Thomas Olsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.