Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan

Inte helt oväntat har vi haft en drös med matcher idag – det är ju lördag. Dessutom har samtliga allsvenska lag mött motståndare på minst samma nivå.

Tråkigast var det förstås att ÖSK skulle få stryk av AIK, mer om den matchen på annan plats.

Ännu tråkigare var det förmodligen för Helsingborg som släppte in fem mål mot FC Köpenhamn. Själva eller snarare René Makondele gjorde två. Kanske blir det hans år i år. Han har nu gjort fyra mål på lika många matcher. Utländskt motstånd hade även Hammarby. De mötte amerikanska Chivas USA och fick stryk med 2-0 och avslutade på så sätt en USA-turne som inte verkar ha varit speciellt framgångsrik. Men man kanske var där främst för att träna.

Örgryte blandar och ger. Att få stryk av Jönköpings Södra kan väl inte ha varit så roligt. Att som idag få slå Malmö FF på bortaplan bör ha varit betydligt trevligare. Målgörare för Örgryte var Adam Eriksson och Pavel Zavadil. För MFF nätade Edvard Ofere.

AIKs före detta bänkvärmare Daniel Mendes fortsätter att producera för Kalmar FF. Han gjorde matchens enda mål och säkrade försäsongspoängen för Kalmar FF, som slog Trelleborgs FF.

De övriga två stockholmslagen var också i farten och mötte varandra. Oavgjort 1-1 blev resultatet efter två straffmål. Jon Persson slog in BPs och Andrej Komac Djurgårdens.

Försäsongsliga och skytteliga kommer man till via klick på länken i högerkolumnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.