Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Den allsvenska försäsongsligan

GAIS med Alexander Axén vid styråran har rest i västerled och tränat på amerikansk mark. Efter 1-1 matchen mot Hammarby mötte man igår som avrundning ett lokalt lag – Ventura County Fusion – och fick stryk med 1-0. Kanske inte riktigt vad man tänkt sig. Hur pass starkt eller svagt motståndet var kan jag bara gissa. Och jag gissar att de höll Superettanklass, varför resultatet utöver baklängesmålet även resulterade i en baklängespoäng för makrillarna.

AIK har så här långt specialiserat sig på att möta svagare lag som IFK Mariehamn, Västerås SK och nu senast Syrianska FC från Södertälje. Solnaiterna vann med 3-1, vilket säkert var trevligt men knappast meriterande. Till helgen möter man riktigt motstånd då ÖSK kommer på besök.

Syrianerna är nyuppflyttade för året till Superettan och även det andra nyuppflyttade laget var i farten. Trollhättans FC mötte BK Häcken och förlorade med klara 4-0. Det gör Häcken till försäsongens ”målfarligaste” lag så här långt. Elva mål har man gjort, av vilka Falkenberg och Trollhättan släppt in nio. Så det kanske inte säger så mycket ändå. Men visst, det är svårt att göra många mål mot svagare lag också.

För dagens knall svarade Prahls pågar. På bortaplan slog man Elfsborg med 3-0. För Andreas Drugge (en fd. Elfsborgstalang, som skickades iväg till någon fotbollens obygd och så småningom restaurerades av Degerfors)  kändes det säkert extra roligt att få göra två av målen.

Länk till den allsvenska försäsongstabellen och skytteligan finns i kolumnen till höger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.