Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Den Allsvenska Försäsongsligan

Jag har flyttat ut ligan till högermarginalen. Den tog rätt mycket plats från de löpande inläggen och jag tycker att den passar bättre som en separat sida här på bloggen. Som vanligt kommer jag att uppdatera den löpande i takt med att försäsongsresulaten kommer in.

Idag har vi bara haft ett resultat att ta hänsyn till då tabellsituationen skulle redigeras. Det var Helsingborgs IF som åkte på sin försäsongs första nederlag. Danska Lyngby slog hemmalaget med 2-0. Detta innebär att Helsingborg står kvar på sex poäng. Trots förlusten leder man fortfarande ligan.

Under den kommande veckan har vi en hel del matcher att bevaka. De flesta lagen har valt motståndare från lägre divisioner, varför resultatet inte nödvändigtvis ger något besked om hur det står till med form och spelstyrka.

Intressanta matcher att hålla ögonen på är tisdagsmatchen mellan Elfsborg och Trelleborg samt mötet mellan IFK Göteborg och Fredrikstad FK, som går av stapeln på torsdag.

Edit. 090221: Helsingborgs motståndare från Lyngby håller till i den danska andraligan, visar det sig. Att förlora mot ett div andraligslag duger inte. HIF får således så här i efterhand finna sig i en minuspoäng för den ”bedriften”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.