Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

”Debatt”artikel i Nerikes Allehanda

Jan Carlsson och Björn Åqvist har gemensamt publicerat sig på debattsidan i vår lokala papperstidning. Riktigt vad syftet är och vilket budskap de vill lyfta fram är jag tyvärr inte man att räkna ut. Men det handlar i grova drag om ÖSK Fotbolls ambitioner och betydelse för regionen.

Attraktivast fotboll engagerar mest

ÖSK Fotboll vill överträffa förväntningarna och har siktet inställt på Europa

Ett starkt ÖSK Fotboll stärker Örebro regionens utveckling enormt – inte ett lagom ÖSK Fotboll!
ÖSK Fotboll har aktivt deltagit i det visionsarbete som letts av Regionförbundet i Örebro. Självklart anser vi, varför vi även aktivt deltagit i arbetet, att en vision för Örebroregionen är mycket viktigt att ta fram. Lika viktigt om inte viktigare är arbetet att därefter aktivt kommunicera och gemensamt handla i något sånär samma riktning.

Vi vill med denna debattartikel dels följa upp den debattartikel som Magnus Persson skrev 3 februari, dels lyfta fram det starkaste bidrag som ÖSK Fotboll anser att vi kan prestera i detta arbete nu och i framtiden.

Men innan vi går in på detta vill vi inom ÖSK Fotboll än en gång, om det passerat någon förbi tacka all den underbara publik för det stöd Ni direkt gav spelarna på planen under säsongen 2008, men även tacka för det indirekta stöd Ni faktiskt via ert engagemang ger Örebroregionen (hur den ekvationen hänger ihop förklaras nedan).

Ursäkta ordvalet ”stöd” ovan, vi menar givetvis satsning. För nog är det som så att engagemanget på läktaren är mer framåtriktat än att ge kortlivad hjälp till laget på planen, vi antar att engagemanget (och det har det ju definitivt visat sig när det gäller publiken kring ÖSK Fotboll) är ett långsiktigt engagemang som sträcker sig förbi mellersta skiktet av den allsvenska tabellen och ut i Europa.

Regiondirektör Magnus Persson beskrev ordet lagom och om vi vågar låta bli att vara just lagom i en framtid.

Vi på ÖSK Fotboll anser definitivt att detta ord bör placeras där det hör hemma, bland andra produkter i kyldisken på Ica, men då kombinerat med ordet Lätt följt av tecknet &.

Att anta en ironisk ton kring ordet som för många förknippas eller förknippades med Örebro kanske skall just stanna vid detta så vi säger hej då till lagom och hälsar ordkombinationen ”överträffa förväntningarna” välkommen!

Självklart skall Örebroregionen ”sticka ut hakan” med den enorma potential som vi har inom många områden, sticka ut med ambitionen att faktiskt överträffa förväntningarna och gemensamt än mer samverka för att bilden av Örebroregionen i en framtid skall vara synonymt med utveckling och framgång.

Självklart skall givetvis även ÖSK Fotboll i en framtid bidra aktivt och ”sticka ut hakan” och likt Svenska kammarorkestern Örebro som viktiga aktörer i upplevelseindustrin med framgång spela ute i Europa.

ÖSK Fotboll kommer framåt att ta ett än större ansvar som aktiv opolitisk samhällsaktör i de frågor som berör och kan påverka Örebroregionens utveckling positivt.

Vår styrka i detta arbete avgörs inte av ÖSK Fotboll självt utan av dess positiva omgivning i hela regionen, som genom aktiva långsiktiga satsningar gör att fotbollen som vi vet har ett mycket starkt massmedialt genomslag attraherar nationellt i en nära framtid och förhoppningsvis internationellt i en längre framtid.

Innebörden enkelt uttryckt; ju mer publik med stort engagemang, desto intressantare för företag och övriga samarbetspartners, vilket ger större ekonomiska förutsättningar inkluderat ökade publikintäkter. Ju starkare ekonomiska förutsättningar desto större möjligheter att överträffa i ”attraktiv fotboll som engagerar” eller varför inte den ”attraktivaste fotbollen som engagerar mest”.

Och effekten av detta blir på sikt och ett av ÖSK Fotbolls enormt starka – inte ”lagoma” bidrag: större massmedial upp märksamhet till gagn för Örebro regionens utveckling.

JAN KARLSSON,
vd ÖSK Elitfotboll AB

BJÖRN ÅQVIST
Styrelseordförande ÖSK Elitfotboll AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.