Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets namnbyte

snart kan vi skriva: Folksam-Cup, salig i åminnelse. Inte för att denna cupturnering skall läggas ner utan för att den byter namn. Tills vidare kommer distriktstävlingen att gå under namnet Fastighetsbyrån-Cup. (Försök att säga det fort fem gånger). Namnet ligger inte så bra i munnen – i alla fall inte i min mun. Så det blir till att nöta på.  Fastighetsbyrån-Cup, Fastighetsbyrån-Cup, Fastighetsbyrån-Cup,…

Nja, det kommer fortfarande inte så där helt naturligt måste jag tillstå. Vad som är orsaken till namnbytet framgår inte av informationen på Örebro Läns FFs hemsida. Antingen hoppade Folksam av, de har väl haft häcken full med finansieringen av Swedbank. Eller så betalar Fastighetsbyrån bättre. Fastighetsbyrån ägs för övrigt av just Swedbank. De gödslar med pengar i den svenska distriktsfotbollen medan Baltikum står i brand.

Namnet Folksam Cup kommer dock att leva kvar ett tag till. Fjolåret är nämligen inte avspelat än. Semifinaler och Finalen återstår. ÖSK, som på något underligt sätt fortfarande är kvar i turneringen skall möta Rynninge, medan i den andra semifinalen ställs Sköllersta mot Forward. Matcherna kommer antagligen att spelas någon gång i april. Det passar kanske ÖSK rätt bra, eftersom man inte har någon U21 Allsvenska att skicka sitt B-lag till i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.