Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Utunnad trupp

Är de inte skadade, så blir de sjuka. Inför kvällens match mot BK Häcken försvagas ÖSKs trupp ytterligare. Michael Almebäck har sjukanmält sig och kan inte vara med. Dock inte för luftrören utan magen. (Vinterkräksjuka som hos bandyspelarna?). Dessutom är det osäkert om Robert Walker kommer att vara disponibel. Han gick ju av träningen i förrgår. Samuel Wowoah har varit sjuk, men är med i truppen. ÖSKs tränare räknar kallt med att behöva kalla in förstärkningar från talanglaget.

Tillgängliga spelare enligt NA:  ÖSK:s preliminära trupp: John Alvbåge, Peter Westman, Patrik Anttonen, Magnus Wikström, Samuel Wowoah, Fredrik Nordback, Nordin Gerzic, Alejandro Bedoya, Tommy Wirtanen, Yunus Ismail, Hassan Sesay, Per Johansson, Erik Nilsson och Kristoffer Näfver.

Det största problemet är mittbackspositionen. Av de tilltänkta mittbackarna är bara Magnus Wikström tillgänglig. Oskar Johansson och Michael Almebäck är sjuka, Berra rehabtränar fortfarande (fast han verkar snart vara spelklar igen) och Glenn spelar inte förrän till sommaren. Och inte finns det egentligen några bra mittbackar i talangtruppen heller, som skulle kunna ta det jobbet. Så det blir nog antingen Patrik Anttonen (ersätts av Daniel Björnqvist) eller Fredrik Nordback (ersätts av Alejandro Bedoya och/eller Erik Nilsson) som får rycka in som försvarsklippa.

Om inte heller Robert Walker kan spela blir det troligast Tommy Wirtanen som får ta en central roll. Det planerade man ju redan mot Kongsvinger. Men då blir det en brist på högerkanten. Där kan man slänga in Björnkvist, fast då måste Patrik vara kvar som högerback. Och således blir det Nordback som spelar mittback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.