Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Erik Nilsson hoppas på plats i A-truppen

NA:s Lasse Wirström har i en artikel i dagens NA uppmärksammat en av föreningens egna talanger – en spelare som nog delvis fått stå i skymundan för talanger, som värvas in från andra klubbar. Erik är jämngammal med James Frempong och Per Johansson och fick precis som de några juniorlandslagsmatcher som 17-åring . Men förra året fanns han inte med i någon landslagstrupp längre. Kanske för att han då spelade i ett div 3-lag. I höstas lyftes han tillsammans med den ett år yngre Marcus Astvald upp till ÖSKs A-trupp för att under vintersäsongen försöka träna sig till en permanent plats.

Konkurrensen om en plats på mittfältet i årets trupp kommer dock att bli hård. Förra året var det rätt glest mellan mittfältsspelarna. Förutom den permanentade startelvans Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback och Nordin Gerzic fanns Robert Walker och i viss mån Sebastian Henriksson att tillgå. Per Johansson kom sedan in genom sommarfönstret och var nog från början tänkt som en back-up på vänsterbacksplatsen. Det var dock på det centrala mittfältet han fick sina flesta matchminuter. I år hårdnar konkurrensen om mittfältsplatserna ytterligare i och med att Alejandro Bedoya anslutit till truppen.

Eriks chans att få ta steget upp hänger nog i hög grad på om Robert Walker stannar eller om han lämnar truppen. Om Robert blir kvar är det väl det troligaste, att Erik lånas ut till någon av stans div 1-klubbar för att få speltid och rutin av spel på en högre nivå. Vilket på sätt och vis kanske vore den bästa lösningen för Eriks del. Det är nog för spelare i hans ålder bättre att vara en startspelare i div 1 än att få 20-minutersinhopp då och då i allsvenskan.

NA: Erik Nilsson på språng in i ÖSK-laget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.