Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly på nytt

Ungefär i höjd med årsskiftet verkade det som om ÖSKs spelarrekryteringar inför den kommande säsongen redan var avklarade. Lennart Sjögren brasklappade visserligen en del, men det är ju sådant som en sportchef rent reflexmässigt tar till för att inte bli inmålad i något framtida hörn. Men när verkligheten manifesterad i form av seriestarten nu rycker allt närmare så koncentreras tankarna hos de truppansvariga.

Michael Almebäck har nu, enligt Nerikes Allehanda, kommit så långt på vägen till ett kontrakt med Örebro SK, att man nu kommit till förhandlingsfasen.

– Michael Almebäcks hälsa är inget problem. Den biten har vi undersökt, annars skulle vi inte gå vidare. Nu handlar det om att hitta ett paket som båda är nöjda med, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till tidningen.

Av allt att döma är påskriften snart klar om inte endera partens kontraktsönskemål är alltför udda. Almebäck vill väl rimligen ha ett skapligt långt kontrakt för att trygga försörjning och för att skapa sig en solid plattform för en omstart av fotbollskarriären efter de senaste två årens upprepade sjukfrånvaron.  ÖSK å sin sida borde inte vilja binda upp sig alltför mycket. När Glenn är tillbaka och om Oskar utvecklas positivt har man plötsligt fem mittbackar (med Almebäck inräknad) som skall konkurrera om två platser. Det är för många.

Stalltipset får nog bli att vi kommer att få se Almebäck i truppen. Han verkar inte ha så mågna alternativ på allsvensk nivå att välja bland, så om ÖSK lämnar ett någorlunda vettigt erbjudande, så slår han nog till.

Utöver mittbackspositionen skriver den oftast välinformerade Lasse Wirström i artikeln, att klubben på allvar börjat se sig om efter en anfallare för att komplettera den idag totalt skadeutslagna trio spelare, som är påtänkta i positionen som som central anfallare. Fast egentligen är det nog bara två medlemmar i den trion, eftersom Michael Jidsjö ännu inte har hunnit visa, att han håller på allsvensk nivå, assistpoängen borta mot Ljungskile till trots. Det inhoppet var ju det enda han kunde göra under fjolåret. Så en central anfallare borde egentligen ha en högre prioritet på värvningslistan än vad mittbacken har.

Enligt uppgift diskuterades truppens sammansättning i tisdags och då var det nog inte bara Almebäcks vara eller inte vara som togs upp. Lennart Sjögren är denna vecka betydligt klarare gällande jakten på en central anfallare så man få väl anta, att man vid tisdagsmötet gav grönt ljus även för denna rekrytering. Nu gäller det bara att hitta rätt kandidat och att få denne att skriva kontrakt med klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.