Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK funderar fortfarande på Almebäck

Enligt Nerikes Allehanda har ÖSK ännu inte tagit något beslut om hur man skall ställa sig till den provspelande mittbacken Michael Almebäck. Besked har utlovats till början av denna vecka så nu måste man bestämma sig. Att döma av tidningens citat så finns det saker som talar både för och emot ett engagemang av Almebäck.

Vi har fått ett positivt intryck utifrån de träningar och den match han gjort för oss. Michael har en bra speluppfattning, ligger rätt i banan och spelar enkelt, säger Lennart Sjögren till tidningen.

Men det finns uppenbarligen även negativa överväganden:

Samtidigt måste vi värdera honom utifrån de kvaliteter och spelare som redan finns i truppen. Om vi behöver ytterligare en mittback eller om vi kan klara oss genom att rockader i truppen om det skulle behövas.

Det låter väl nästan som om det skulle luta åt ett ”tack, men nej tack” för Almebäcks del. Visserligen fyller hans kunnande de krav som ÖSK ställer på en mittback. Men man verkar inte tycka, att han passar in i truppens struktur där det redan finns två stycken otåliga unga mittbackar, som är under utveckling. En till av samma sort skulle kanske kunna bli för mycket av det goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.