Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäck spelar idag

Det är väl ingen större bomb att Michael Almebäck får speltid med ÖSK idag då träningsspelandet drar igång.  Om inte annat gör ju lagets skadesituation att det nästan är nödvändigt att man lånar in en mittback. Oskar Johansson kommer att spela högerback när nu varken en jetlaggad Patrik Anttonen eller Joakim Gren med överansträngda ljumskar finns tillgängliga för spel. Berra ägnar det mesta av sin träningstid till att jogga runt arenan tillsammans med Eric.

Andrahandsuppgifter gör gällande att man från ÖSKs sida är klart imponerade av vad man sett av Almebäck så här långt. En bra insats idag från den förre BP-spelarens sida borde öka möjligheterna till att parterna formaliserar ett samarbete.

De aktuella problemen med att pussla ihop en användbar backlinje borde rimligen ha fått ÖSKs lagledning att inte längre fundera på om man skall rekrytera ytterligare en mittback till att koncentrera sig på frågan, vem man skall rekrytera. Antalet tillgängliga mittbackar med kvaliteter för allsvenskan är begränsad, varför Almebäck bör ligga rätt bra till om han inte snubblar alltför mycket mot Kongsvinger.

Jag såg honom på eftermiddagsträningen igår och förvånades väl framför allt över att han inte var den stora hulk, som man kanske fått uppfattningen om av förhandsbeskrivningarna. Men med 184 centimeters höjd över havet och en vikt på 84 kg är han knappast någon man springer omkull i en närkamp. Tyvärr var gårdagens träning inte av den typ där man kan bilda sig någon uppfattning om hans kapacitet i spel mot ett annat lag. Igår ägnade man sig framför allt åt frampelningsövningar från backlinje till avslut. Avslut som tyvärr väldigt sällan träffade sitt mål. Av vad jag kunde se verkade han lugn och samlad samt utrustad med ett hyfsat tillslag på bollen. Någon möjlighet att demonstrera sin omtalade snabbhet fick han aldrig, men att den verkligen finns där torde vara oomtvistat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.