Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mittback söker ny klubb

Eller är det ÖSK som söker Almebäck? Eller möjligen en kombination av de två?  Att ÖSK funderar på om man skall ta in ytterligare en mittback har man muttrat om ett tag. Frågetecknen är alltför stora om och kanske framför allt när den knäskadade Glenn Holgersson kan ta en plats i truppen igen. Inte förrän sommaren sägs det. Och med bara tre tillgängliga dedikerade mittbackar känns det en aning fattigt nu när inte Sebastian Henriksson finns tillgänglig som inhoppare.

Men att valet skulle falla på Brommapojkarnas Michael Almebäck känns en smula förvånande. Nu har ju valet inte fallit än, utan Almebäck är än så länge bara här för en veckas träning med ÖSK. Och det är ju inte alls säkert att det är ÖSK som scoutat Almebäck. Det kan lika gärna vara tvärtom. Almebäck fick inte något nytt kontrakt från BP i höstas, då hans gamla gick ut. Sedan dess har han varit klubblös och på jakt efter en ny klubb att spela för. Så sent som för någon vecka sedan lät det från västeråshåll, som om han funderade på att gå ner ett steg (jämfört med fjolåret) i seriehierarkin för att representera Västerås SK.

Mittbackens matchfacit hos BP är begränsat – 22 matcher varav 14 från start har det blivit på tre säsonger. Ok, nu har han ju varit och är fortfarande rätt ung (han blir 21 i april), så att han inte varit BPs förstaval kan man förstå. Mer oroande är det väl i så all att man från BPs sida valde att inte ge honom något nytt kontrakt. Om han inte är tillräckligt bra för att platsa i BPs mittbacksuppsättning borde han inte göra det i ÖSKs heller.

I landslagssammanhang verkar Almebäck ha varit en rätt flitig svensk representant. Fram till och med P19 hade han hunnit med att representera Sverige i juniorsammanhang 13 gånger. Som spelare beskrivs Almebäck som fysisk snarare än lagd åt det (fotbolls)tekniska hållet.

Sammanfattningsvis känns väl detta inte som en klockren värvning. Om det inte är så att det för Almebäcks del är ok att hålla till på eller i anslutning till bänken för att kunna hoppa in om och när det behövs. I så fall vore det möjligen en acceptabel värvning. Men att han inte fick fortsätta hos BP, samt att han tyckte att det var ok att spela i en div 1-klubb gör mig ändå rätt tveksam. Dessutom kan man undra varför inga klubbar från Superettan hört av sig. Det kan de ju ha gjort, men det har i så fall inte satt några spår i ryktesfloden.

ÖSK: Mittback provspelar med ÖSK

vlt.se: Almebäck: ”Kan tänka mig att spela i VSK”

vlt.se: BP-back nobbar VSK

Fotbollförbundet: Spelarinfo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.