Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäck på nätet

Några större avtryck på nätet verkar inte Michael Almebäcks fotbollskarriär gjort. Men han är i alla fall nämnd här och där. Tillräckligt kanske för att man skall kunna få en bild av hans kvalitéer. De flesta verkar vara överens om att han är väldigt snabb. Dessutom kan han kanske spela på fler platser än mittbackens.  Några axplock från nätet:

Brommapojkarnas forum på Svenska Fans.

Namn: Grimstapojken Brommapojkarna » Svara inlägg
Sänt: 2007-07-04 20:06
BP tog emot AIK i utvecklingsserien och vann med 4-1. Då har man sett Aspers debut i Bp. Han gjorde väl inte bort sig, men särskilt impad blev jag inte. AIKs b-lag var förvånansvärt svagt, så han behövde bara göra 2-3 skapliga räddningar. Den bollen han släppte in såg inte helt omöjlig ut. Det är möjligt att Mattias Asper fortfarande är en bra målvakt, men motståndet i b-lagsmatchen idag var för svagt för att kunna säga säkert.
Matchens behållning var annars Almebäcks tjurrusning över hela plan när han fick in 2-0

Namn: BePe Brommapojkarna » Svara inlägg
Sänt: 2007-11-30 18:36
Läste i Järvafältets lokaltidning att Sinan Ayranci fått A-lagskontrakt i BP. Han är 17 år och forward. Beskrivs som stor, kraftig och bra på huvudet. Ett komplement till de kortare Runnemo och Nilsson då kanske. Han skall ha nekat utlandserbjudanden och kommer som vissa säkert vet från BP´s egna led.

Jag gillade Ekström men han skulle nog bara vara avbytare fortsättningsvis ändå så nog bäst för honom att gå. Vi tappar en bra kille att ha i reserv.
Vill bara påminna om att på backen finns en Almebäck också som Kåmark, tror jag det var, kallade väldigt talangfull. Han har ju varit i A-laget ett tag och borde få spela mer nu. Min poäng är att en del har ju också stått på tillväxt och nu nog är hungriga och kunniga att göra bra insatser i den rödsvarta tröjan.

Namn: Lev Yashin Brommapojkarna » Svara inlägg
Sänt: 2008-07-05 10:07
Ämne: Hur går det för Mark…. (3 inlägg)

Snålt med den varan för Mackan, inga hittills och bara ett gult (!). Almebäck i BP har dock bjudit på två röda på endast 3 matcher.

Namn: BePe Brommapojkarna » Svara inlägg
Sänt: 2008-08-03 21:57 – Ändrat 2008-08-03 21:57
Håller helt med i CBC´s matchanalys. Falkenberg var väldigt stillastående vilket emellanåt skapade riktig gåfotboll, även inne i straffområdet. Och Christer var fantastisk, verkligen hans säsong. Glad att han inte försvunnit för oss. Karlsson också mycket bra. Almebäck känns dock lite risky där bak emellanåt, ungefär som Nordfeldt.

Namn: CBC666 Brommapojkarna » Svara inlägg
Sänt: 2008-12-07 19:34
Ja synd på Hagernäs, han är ju bättre nu än ifjol! Han har ju stor del i avancemanget och är en ledartyp, om inte Jon Persson var kapten skulle Hagernäs vara det! Men BP vet väl bäst, de lär inte göra sig av med en spelare de tror på…speciellt inte de som man enkelt kan behålla genom att förlänga ett kontrakt. Hagernäs lär väl inte ha fått feta anbud från andra konkurrenter heller om man säger så. Almebäck har varit backup och ingen som kommer att saknas som nyckelspelare, inte heller skadebenägne Bergtoft som inte varit ordinarie på hela säsongen! Ska bli spännande att se vad som händer i framtiden, Rubarth och Erik Sundin vore två kalasvärvningar!

Namn: äppelviken Brommapojkarna » Svara inlägg
Sänt: 2008-12-08 20:42
Tycker det är trisst att inte Joakim Hagernäs och Michael Almebäck får nytt kontrakt, Almebäck anser jag vara en stor talang och tror han kan bli riktigt, riktigt bra….

Namn: äppelviken Brommapojkarna » Svara inlägg
Sänt: 2009-01-26 16:28
Skulle säga att Almebäck e en av dom mest lovande i BP. Tycker det va helt sjukt att han inte fick nytt kontrakt. Tror han e en drömvärvning för ösk. Han behöver bara mogna lite. Snabb, tekniskt…skulle även kunna funka som defensiv mittfältare..

Från Svenska Fans ÖSK-forum Svartvitt idag.

Namn: Joerny Örebro » Svara inlägg
Sänt: 2009-01-26 14:23
En anmärkningsvärd detalj kring Almebäck är att han har lyckats dragit på sig två utvisningar på endats 8 matcher. Låter förstås som lite väl mycket. Visserligen kan det vara en slump, men visst är det lite oroväckande.

Namn: Ösk-Power Örebro » Svara inlägg
Sänt: 2009-01-26 16:00
Har sett Almebäck ett flertal gånger och killen lever helt klart på sin fysik. Är nog relativt snabb också vad jag kan minnas, men hans teknik och känsla kan diskuteras. Han är ljusår från Berra, rent spelmässigt men hans fysik håller förmodligen ”premier league-klass”. En riktig kloss!

Om han går till ÖSK är han nog mest tänkt som en utfyllnadsspelare. Välidgt tveksam om han går direkt in i elvan.

Namn: Stockholmsstolthet Djurgården » Svara inlägg
Sänt: 2009-01-26 18:42
Tjenixen bönder, tänkte bara säga att om ni har någon fråga om Almebäck kan ni skicka ett PM till mig, han är nämigen min ”plastbror”. Kan säga att han är skjukt stark och snabb, han har fatiskt fått förfrågan från flera friidrottsklubbar som vill att han ska springa för dem. Kan dessutom tilläggas att han är bra på huvudet mycket pga sin spänst:)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.