Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten Boström – fjolårets örebroare?

Lokaltidningen har utsett fjolårets örebroare. Eller snarare så är det så att en del av besökarna på tidningens websida gjort det medelst röstning på ett antal av tidningen nominerade kandidater. Resulatmässigt kan man konstatera att fotbollen vann överlägset. De två röstobjekten med det högsta antalet är båda fotbollstränare och nr tre på popularitetslistan var Per-Johan Behrn, den man som satt namnet på Örebros fotbollsarena. (Fotbollsplan får man väl inte kalla anläggningen längre). Segersiffrorna blev klara 60 % för fotbollsalliansen mot 40 % för det övriga kopplet på 9 medtävlare.

Personligen måste jag nog tillstå att jag är något kluven inför korandet av fjolårsörebroaren. Givetvis är det trevligt att ÖSK Fotbolls insatser under året uppskattas och att denna uppskattning manifesterats på detta sätt. Men Sixten är väl knappast någon örebroare än efter ca. ett år i stan. Pia Sundhage är det å andra sidan, men hennes insats utspelades ju på helt andra längd- och breddgrader som ansvarig för USAs fotbollslandslag. Så mitt eget val föll faktiskt på listans trea Per-Johan Behrn. Han tog ”sitt ansvar” för Örebro SK Fotboll då det verkligen var kris och konkurs inte var en tanke som var omöjlig att tänka. Nu får han skörda under många år framöver men det är han väl värd – utan hans namnköp hade klubben nog inte stått där den står idag.

NA: NA-tv: Möt årets örebroare – en kung

NA: Kung Sixten regerar

Christina Erikssons utmärkta intervju med Sixten finns för övrigt i en längre version i dagens papperstidning. Kul när det inte bara är sportjournalister som intevjuar fotbollstränare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.